Legea graţierii, undă verde de la CSM. Cu unele obiecţii

Proiectul de lege privind graţierea trimis în Parlament de Guvernul Grindeanu a primit undă verde de la Consiliul Superior al Magistraturii, cu unele amendamente.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz favorabil, cu unele amendamente, proiectului de lege pentru graţierea unor pedepse promovat de Guvernul Grindeanu, a anunţat marţi, la ieşirea din sediul instituţiei, şefa CSM Mariana Ghena.

Avizul Consiliului cuprinde două obiecţii - micşorarea duratei pedepselor vizate de graţiere de la cinci la trei ani şi includerea minorilor condamnaţi în regim special printre beneficiari.

"Proiectul a fost avizat de către CSM cu observaţiile respective. Vizează corelarea cu nişte dispoziţii ale Codului penal privind regimul sancţionatoriu. De asemenea, vizau împrejurarea de a se avea în vedere că şi minorii sunt supuşi unor măsuri educative şi trebuie avute în vedere şi acest tip de sancţiuni. De asemenea, diminuarea limitelor de pedeapsă", a declarat Mariana Ghena, citată de Agerpres.

Potrivit News.ro, iniţial, proiectul de lege a fost criticat de Directia Legislatie din cadrul CSM, el fiind ulterior modificat de Ministerul Justitiei. Detalii aici.