Leancă, somat de liderul PPE să se retragă din cursa prezidenţială

Liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, este sfătuit de preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, să se retragă din cursa electorală şi să susţină candidatul comun al PPDA, PAS şi PLDM, Maia Sandu. Fostul premier însă refuză.
Iurie Leancă, liderul Partidului Popular European din Moldova
Iurie Leancă, liderul Partidului Popular European din Moldova (independent.md)

Daul s-a arătat nemulţumit de faptul că Iurie Leancă, cel care doreşte ca partidul său să ia locul PLDM în PPE, nu şi-a respectat promisiunea făcută în luna mai 2016. „Îmi exprim regretul profund faţă de decizia liderului PPEM, Iurie Leancă, care şi-a încălcat promisiunea făcută delegaţiei PPE în mai 2016 de a identifica un candidat comun. O astfel de abordare este doar în interesul oligarhilor şi al forţelor pro-ruse, care nu-şi doresc ca Moldova să fie o ţară prosperă. Îi solicit de urgenţă lui Iurie Leancă să se retragă din cursă şi să o susţină pe Maia Sandu. Orice vot de centru-dreapta contează”, a subliniat Joseph Daul, citat de Ziarul Naţional.md. În acelaşi timp, liderul celui mai puternic partid din Europa a salutat decizia liderului PPDA, Andrei Năstase, de a se retrage din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu.

„PPE a optat încă de la început pentru identificarea unui candidat comun de centru dreapta şi sunt recunoscător PLDM şi PPDA pentru decizia de a o susţine pe Maia Sandu la funcţia de preşedinte. Vreau să-mi exprim profundul respect pentru decizia liderului PPDA, Andrei Năstase, de a se retrage din cursă. Năstase a demonstrat că interesele naţionale sunt mai presus decât interesele sale politice”, a mai spus Daul.

În replică, fostul premier Leancă, a scris pe Facebook că va continua ”cursa pentru Preşedinţia Moldovei. Atâta timp cât ştiu că pot face lucruri bune pentru ţara mea, pentru poporul meu, voi depune toate eforturile şi toată energia mea. Am experienţa şi cunoştinţele necesare ca să pot duce Moldova în continuare pe drumul spre Vest. Pot fi Preşedintele de care Moldova are nevoie. Candidaţii de pe dreapta rămaşi în cursa prezidenţială mai au încă multe de învăţat pentru a putea conduce ţara. Dodon este principalul meu adversar. Ştiu că liderul PSRM va duce ţara pe un drum închis, fără viitor, în cazul în care ar câştiga, de aceea voi face tot posibilul pentru a-l opri”.

Mai mult, în finalul postării sale, Leancă îl „urechează” pe Joseph Daul, precizând că liderul PPE a avut în trecut „alegeri nefericite, investind încredere în lideri din Moldova care au dovedit că nu au meritat acest lucru”

Citiţi şi: Alegerile prezidenţiale din R.Moldova şi reactivarea lui Leancă

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe