Lăzăroiu: Spre deosebire de Clotilde, care a început deja lupta cu mafia, Cîţu face reforma doar din gură

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Analistul politic Sebastian Lăzăroiu l-a criticat pe premierul Florin Cîţu pentru poziţionarea sa în scandalul gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei, unde are loc un război total între primarul Clotilde Armand şi compania Romprest.

"Cu atitudinea rabinică de azi, Cîţu şi-a bătut singur cuie în talpă. Omiţând faptul că între primăria Sectorului 1 şi Romprest există un contract scandalos, dar şi că Romprest încalcă legea atunci când întrerupe brusc furnizarea serviciilor, Cîţu spune senin: părţile să respecte contractul până la o decizie a justiţiei", a declarat Lăzăroiu.

Potrivit politologului, premierul Cîţu ar trebui să ştie că, pe drumul lung al reformei statului pe care o tot promite, se va întâlni el însuşi cu multe contracte de acest fel (adevărate pompe de bani).

"Şi la companiile de stat, şi la diverşi clienţi angajaţi în administraţie. Toate sunt beton, deşi oneroase, şi pline de clauze imbatabile, chiar dacă revoltătoare. Ca să nu mai zic cât de susceptibile sunt la diversiuni care smulg lacrimi şi ţipete. Când va încerca să se plângă şi să informeze publicul, argumentul i se va întoarce în faţă. Dar, mă rog, spre deosebire de Clotilde, care a început deja lupta cu mafia (pentru că ştie ca asta o faci în primul an de mandat, ca să nu ai costuri electorale rezultate din diversiuni), Cîţu face reforma doar din gură", a afirmat Lăzăroiu.

Cum s-a poziţionat Cîţu

"Cred că este important ca toţi cei care au avut contracte semnate acolo să şi le respecte, şi de o parte şi de alta. Contractele trebuie respectate. Cetăţenii Bucureştiului nu trebuie să sufere de pe urma unei dispute în instanţă. Până la o decizie în instanţă, şi prestatorul de servicii, şi primăria, toată lumea trebuie să îşi respecte angajamentele şi după aceea vedem deciziile în instanţă.

Bineînţeles că ceea ce vedem nu este ok. Sper eu ca Garda de mediu să îşi facă datoria şi dacă găseşte vinovat şi unde găseşte, acolo trebuie să meargă în forţă şi să amendeze. Dar în acest moment - am avut o discuţie şi cu prefectul astăzi -, lucrurile sunt puţin complicate.

Nu ştiu dacă intervenţia mea în acest moment este salutară, dar este important să se respecte contractele, şi la prestator, şi la primărie. Sunt contracte semnate, sunt contracte în vigoare. Până la decizia instanţei, şi de-o parte, şi de alta, trebuie să fie respectate contractele".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne