Lăzăroiu: Era atât de prost Ciolacu să-şi pună lumea în cap taman înainte de alegeri? Nu, nu e prost, dar e disperat

Dispută aprinsă în Parlament între Diana Şoşoacă şi Marcel Ciolacu, 26 iunie 2023
Andrei Pricopie
08.10.2024

Analistul politic Sebastian Lăzăroiu a venit cu o serie de comentarii tranşante, pe pagina sa de socializare, după victimizarea prezidenţiabilului PSD Marcel Ciolacu după ce judecătorii numiţi de PSD la Curtea Constituţională i-au interzis Dianei Şoşoacă să candideze la alegerile pentru Cotroceni.

"N-a mâncat usturoi, dar gura-i duhneşte a mujdei şi pastramă de mioriţă. Am mai văzut povestea asta (şi stiu că e instrumentată din PSD), iar unii au căzut în capcana de a crede că-i adevărată. Era atât de prost Ciolacu, ştiind păţaniile candidaţilor PSD de până acum, să-şi pună lumea în cap taman înainte de alegeri, influenţând o decizie scandaloasă a Curţii Constituţionale? Nu, Ciolacu nu e prost, dar e disperat, pentru că, dacă pierde alegerile prezidenţiale, cariera lui politică s-a încheiat. La un moment dat o să dezvolt mai mult pe tema asta, pentru că nu doar cariera politică i se încheie, s-ar putea să aibă probleme şi cu libertatea", a declarat Sebastian Lăzăroiu.

Potrivit politologului, în afară de sondajele "coafate pentru consumul presei", toate studiile lor arată că singura variantă în care poate câştiga alegerile prezidenţiale este aceea în care intră în al doilea tur cu Simion sau Şoşoacă.

"În orice altă variantă PROBABILĂ, le pierde. Cum dintre Simion şi Şoşoacă, Simion e mai uşor de adus în al doilea tur, pentru că e mai puţin radical decât Şoşoacă, şi cum se vede că Şoşoacă şi Simion se canibalizează reciproc, Ciolacu a decis să folosească bâta Curţii Constituţionale pentru a o elimina pe Şoşoacă. N-a putut s-o folosească altfel decât lăsându-şi amprentele peste tot la locul crimei. Patru din cinci judecători numiţi de PSD şi unul numit de UDMR (adică PSD în limba maghiară). N-a reuşit să mai convingă alt judecător să participe la operaţiune. Se aştepta să fie scandalul atât de mare? Nu, nu se aştepta, fiindcă spera ca lumea bună să nu apere drepturile electorale ale unei extremiste, antisemite, cu discurs legionar (e drept s-au găsit câţiva idioţi utili şi pentru asta)", a afirmat Sebastian Lăzăroiu.

Doar că Şoşoacă nu are nicio condamnare definitivă pentru acuzaţiile care i se aduc, a continuat Sebastian Lăzăroiu, iar drepturile ei electorale sunt intacte.

"Ea nu are nicio condamnare definitivă fiindcă a fost tolerată de Ciolacu tocmai pentru a poza el şi ai lui de la PSD în 'moderaţi'. Dar pentru că disperarea a fost prea mare, mieluşelul moderat de la PSD a lepădat lâna şi s-a năpustit în mijlocul turmei, iar dacă oile mai au un minim instinct de conservare, ar trebui să se gândească bine că mâine e rândul lor să fie devorate de carnasierul Ciolacu", a conchis Sebastian Lăzăroiu.

Un internaut a intervenit în discuţie: "Nu înţeleg delirul ăsta 'pro democraţie' legat de un fapt normal, eliminarea unei psihopate putiniste dintr-o cursă electorală! Nu înţeleg cum i s-a permis să ajungă parlamentar şi apoi europarlamentar! Democraţia în Rromânica înseamnă protejarea escrocilor??? Ne ascundem după nişte lozinci folosite din plin de toţi escrocii politici şi financiari!"

"Te înşeli, mâine poate fi rândul tău. Psihopata putinistă nu e internată într-un ospiciu, n-are nicio condamnare definitivă care să-i interzică drepturile electorale. Constituţional, are dreptul să candideze la orice funcţie. Dar a fost împiedicată pentru nişte calcule electorale, ceea ce e şi mai grav. Exact asta s-ar putea întâmpla cu Ciolacu, aici sunt de acord. După ce şi-a aranjat ploile printr-un abuz constituţional, poate câştiga alegerile. Dar un asemenea om e posibil să nu mai plece niciodată de la putere", a replicat Sebastian Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor