Lăzăroiu: Dacă nu faceţi asta, puteţi considera anul ăsta un an de guvernare definitiv pierdut

Sebastian Lazaroiu (poza de arhivă)
Sebastian Lazaroiu (poza de arhivă) (www.gov.ro)

Analistul politic Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, a atras atenţia că anul acesta pare şi el pierdut pentru reforma administraţiei, iar motivele sunt evidente: pandemie, sectoare economice cu activitate suspendată, oboseală şi nervozitate.

"Birocraţii şi funcţionărimea înfloresc, cum era de aşteptat, huzureala e din noua la ea acasă. Bun, înţeleg că, din raţiuni de solidaritate socială (dar şi lipsa sprijinului politic), proiectele majore de schimbare sunt îngheţate. Şi totuşi mai e o groază de făcut pe zona de debirocratizare şi asta nu implică mari costuri. Rămân în continuare aberaţiile şi hârţogăria, timpii lungi de aşteptare, ping-pongul între ghişee, adică tot ce oferă putere iluzorie micilor dumnezei de la front desk - că despre altceva nu poate fi vorba - şi, desigur, disconfort şi timp irosit în contul cetăţeanului. Ei bine, măcar cei din USRPLUS au ocazia să elimine din poverile administrative", a comentat Lăzăroiu.

De la PNL, fostul consilier prezidenţial susţine că nu are "niciun fel de aşteptări".

"Faceţi-o de imagine, de dragul voturilor, din dragoste pentru popor, din ce vreţi voi, dar faceţi ceva cu birocraţia somnolentă şi ineficientă, cu circuitele inepte ale documentelor, cu eliberările de acte, cu nesimţirea şi indolenţa funcţionarului public. Ar trebui să fie uşor, dacă există un minim de interes şi bunăvoinţă. În orice caz, considerabil mai uşor decât să construieşti o autostradă sau să înlocuieşti ţevile la RADET. Faceţi-o, dacă e posibil, fără mare tam-tam propagandistic în avans, faceţi-o şi anunţaţi din ziua în care urmează să se întâmple miracolul civilizator. Altminteri, puteţi considera anul ăsta un an de guvernare definitiv pierdut", a adăugat Lăzăroiu.