Lăzăroiu: Căpeteniile loviturii din vara lui 2012 încă susţin că a fost o nevinovată procedură democratică

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Deşi susţine că înţelege încăpăţânarea căpeteniilor loviturii din vara lui 2012, Victor Ponta şi Crin Antonescu, de a pretinde în continuare că ceea ce s-a întâmplat atunci era perfect democratic, există trei momente critice ale acelei "proceduri democratice", toate cu iz penal, a afirmat, joi, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

"Eu pot să înţeleg încăpăţânarea căpeteniilor loviturii din vara lui 2012 de a susţine în continuare că tot ce s-a întâmplat a fost o nevinovată procedură democratică. Sunt totuşi 7,4 milioane (zic ei) de români care au votat şi ar fi dezastruos pentru Crin sau Ponta, de exemplu, să recunoască faptul că au fost la marginea Constituţiei. Ar dezamăgi câteva milioane de naivi care şi-au exprimat democratic frustrările, ura, nemulţumirile şi ce mai vreţi voi", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

Totuşi, au fost trei momente critice ale acelei "proceduri democratice", a continuat fostul consilier prezidenţial:

1. Suspendarea în Parlament în trei zile prin câteva OUG care au anihilat instituţii fundamentale (CCR, Avocatul Poporului).

2. Fraudele de la referendum (nimeni nu ştie exact amploarea lor).

3. Contestarea rezultatului referendumului de către organizatori (!) şi încercarea de modificare prin mijloace administrative a cvorumului.

"Toate cele trei sunt fapte care au legătură cu Codul Penal. Dacă la punctele 2 şi 3, unii protagonişti au fost deja luaţi în colimator de justiţie, la punctul 1 încă mai aşteptăm să vedem proceduri judiciare. De fapt, la punctul 1, există un singur protagonist şi se află acum pe plajă în Miami (foarte aproape de Cuba) (referire la premierul Victor Ponta, aflat în vacanţă în SUA - n.r.)", a mai precizat Lăzăroiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.