Lavrov se plânge: Războiul dintre Occident şi Rusia nu mai este hibrid, ci real

Serghei Lavrov
Serghei Lavrov (Twitter / mfa_russia)

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat, luni, că ceea ce se întâmplă în Ucraina nu mai este un război hibrid, ci un război real între Occident şi Rusia, transmite agenţia rusă de ştiri TASS.

"Când vorbim despre ceea ce se întâmplă în Ucraina, vorbim despre faptul că nu mai este un război hibrid, ci unul real, pe care Occidentul îl pregăteşte de mult timp împotriva Rusiei, încercând să distrugă tot ce este rusesc: de la limbă la cultură, care există în Ucraina de secole, şi interzicând oamenilor să vorbească limba lor maternă", a susţinut Lavrov, într-o conferinţă de presă.

Şeful diplomaţiei ruse a lansat totodată un atac la adresa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, susţinând că, după ce acesta a fost ales, s-ar fi transformat într-un "preşedinte rusofob".

"Atât fostul preşedinte [al Ucrainei, Piotr] Poroşenko, cât şi actualul [Vladimir] Zelenski, care au fost aleşi sub sloganul stabilirii păcii, imediat după ce au fost aleşi s-au transformat în preşedinţi de război, preşedinţi rusofobi", a afirmat ministrul rus.

Oficialul rus acuză că Ucraina ar fi adoptat legi care interzic educaţia în limba rusă, mass-media în limba rusă.

"Orice contacte culturale legate de limba rusă sunt interzise. Şi toate acestea sunt susţinute de Occident. La fel cum Occidentul susţine marşurile regulate ale neonaziştilor cu svastici, cu simboluri ale divizării care au fost interzise de Tribunalul de la Nürnberg, recunoscute ca fiind criminale. Occidentul susţine toate acestea", a declarat Lavrov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe