László Andor: Dezbaterea despre imigraţie din Marea Britanie este 'emoţională şi eronată'

Laszlo Andor, comisarul european pentru Ocuparea forţei de muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune socială
Laszlo Andor, comisarul european pentru Ocuparea forţei de muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune socială (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.01.2014

Britanicii vor gândi mai puţin 'emoţional şi greşit' în privinţa imigraţiei din UE, după ce vor vedea că nu există niciun aflux de români şi bulgari în ţara lor, a declarat László Andor, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, preluat de The Daily Telegraph.

Publicul va 'acorda mai multă atenţie faptelor' şi va deveni mai puţin isteric sau uşor de manipulat de către politicieni în absenţa unui aflux de imigranţi din Bulgaria şi România în acest an, a precizat Comisia Europeană.

În acest context, comisarul Andor a respins 'discuţiile emoţionale şi eronate din anumite state membre' în privinţa unui presupus 'turism pentru ajutoare sociale', considerând că aceste discuţii sunt ghidate de o 'agendă politică internă'.

Laszlo Andor şi-a exprimat încrederea că publicul va fi mai puţin receptiv la 'miturile' vehiculate de politicieni după ce afluxul prezis de imigranţi români şi bulgari nu s-a materializat, atunci când România şi Bulgaria au putut să beneficieze de dreptul deplin la liberă circulaţie în UE, începând cu ianuarie acest an.

Comentariile lui Andor survin în contextul în care Downing Street l-a mustrat pe Kenneth Clarke, ministrul fără portofoliu din cabinetul britanic, atât pentru afirmaţia sa potrivit căreia nivelul de imigraţie din UE a fost 'acceptabil', cât şi pentru faptul că a calificat dezbaterea conservatorilor despre restricţionarea imigraţiei drept un tipic 'escapism naţionalist, de dreapta'.

Pe de altă parte, Laszlo Andor a refuzat să comenteze anunţurile făcute de conservatori cu privire la restricţionarea ajutoarelor sociale pentru imigranţi timp de doi ani, în condiţiile în care până în prezent guvernul nu a avansat vreo propunere oficială.

'Am văzut foarte multe idei diferite în ultimele două luni, astfel încât este foarte dificil să răspund la toate individual. Dacă vom vedea o propunere concretă într-un document oficial care face clarificări cu privire la restricţii, atunci o vom analiza', a declarat el.

Cu toate acestea, comisarul european a avertizat că planurile anunţate de către premierul britanic David Cameron pentru a sista plata alocaţiilor pentru copiii care trăiesc în Polonia, în timp ce părinţii lucrează în Marea Britanie, ar fi ilegale. 'Evident, excludem orice fel de schimbare care ar fi discriminatorie cu privire la naţionalitatea lucrătorilor care muncesc şi plătesc impozite în Marea Britanie ', a subliniat comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă.

Andor le- a reamintit, de asemenea, miniştrilor britanici că guvernul se confruntă deja cu o acţiune în justiţie cu privire la dreptul Marii Britanii de a menţine reguli pe care Comisia Europeană le-a contestat în mod legal anul trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor