Lasconi, mesaj către USR-işti: „Eu cred în Dumnezeu, sunt creştin-ortodoxă, dar niciodată nu voi încerca să conving sau să schimb crezul cuiva”

Elena Lasconi (USR)
Ana Ion
19.06.2024

Candidata la şefia USR, Elena Lasconi, a trimis, miercuri, un mesaj pe grupurile interne de comunicare din partid, în care ţine să se poziţioneze ideologic. Ea se defineşte drept creştin-ortodoxă, şi totodată, defineşte partidul ca fiind de centru dreapta modern.

De asemenea, ea transmite că "toată lumea îşi are locul în USR. Şi creştini şi atei. Şi gay şi hetero. Şi LGBT şi non-LGBT."

Redăm mesajul Elenei Lasconi

"Toată lumea îşi are locul în USR.

Şi creştini şi atei. Şi gay şi hetero. Şi LGBT şi non-LGBT.
USR este un partid de „centru-dreapta modern”. Ultima alianţă în care USR a fost este una care a fost denumită „dreapta unită”. Iar dreapta înseamnă să fii pro-libertate. Nu să încerci să schimbi oamenii prin stat, ci să-i lase liberi să-şi facă propriile decizii în viaţă.

USR a fost, este şi va rămâne un partid pro-libertate în tot şi toate. Eu cred în Dumnezeu, sunt creştin ortodoxă, dar niciodată nu voi încerca să conving sau să schimb crezul cuiva. Nu sunt în politică pentru asta. Sunt aici ca să reformez România împreună voi.

Vocaţia USR-ului nu este impunerea unui stil de viaţa, ci lupta ca fiecare să-şi trăiască viaţa cum vrea aici în România. Ce ne uneşte este tocmai această luptă pentru un trai mai bun care poate avea loc.

Putem să avem salarii mai bune să nu mai plece românii, dacă reducem taxarea muncii şi cheltuielile statului.

Putem să avem un sistem mai bun de sănătate, dacă desfiinţăm monopolul CNAS şi dăm dreptul românilor să-şi aleagă asigurători de sănătate.

Putem să avem un sistem mai bun de educaţie, dacă desfiinţăm inspectoratele şi ducem deciziile la nivelul şcolilor.

Putem avea o Românie din care românii să nu mai plece, ba chiar să se întoarcă. Trebuie doar să vrem asta şi să ne unim ca să facem asta.”, a transmis Lasconi, potrivit unor surse din USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor