Lasconi, despre reconstrucţia USR: În poza asta nu îl văd pe Cioloş. Nu cred că mai putem defila cu Orban

Elena Lasconi (via Lucian Daniel Stanciu Viziteu)
Andrei Popescu
21.06.2024

Elena Lasconi, primăriţa municipiului Câmpulung şi candidată la şefia USR, a declarat, joi, într-un interviu acordat Europa FM, că doreşte o reconstrucţie a USR, dar fără Dacian Cioloş şi Ludovic Orban.

“În primul rând, trebuie să ne clarificăm direcţia. Avem nevoie să aducem alături de noi toate forţele care împărtăşesc aceleaşi valori cu valorile USR-ului şi să avem mesaje foarte clare, să nu fie dubii, pentru că sunt multe dubii şi ne-au taxat românii la vot. Îmi doresc foarte mult să începem reconstrucţia USR-ului – mă refer la bucătăria noastră internă. Avem de făcut auditul membrilor”, a precizat Lasconi.

De asemenea, Lasconi a afirmat că a avut discuţii cu europarlamentarul Vlad Gheorghe, care nu a reuşit pe 9 iunie să mai obţină un nou mandat în această funcţie, adăugând că acesta i-ar fi spus că o va susţine ca independent.

“Am discutat şi cu REPER, dar nu văd o colaborare şi nu văd ca în poza asta de reconstrucţie să apară domnul Cioloş. A avut ocazia să lupte când a fost preşedinte şi nu cred… dar v-am spus, acum vorbeşte Elena Lasconi un membru USR. Toate deciziile de a strânge oameni lângă noi o să le iau împreună cu Biroul Naţional, Comitetul Politic. O să am discuţii şi cu şefii de filiale. Nu voi face după ureche. Şi am avut discuţii şi cu membri din Forţa Dreptei – dar la fel, nu cred că mai putem defila cu domnul Ludovic Orban”, a adăugat primăriţa.

Reamintim, în acest context, că liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a criticat, joi, acele voci din USR care au acuzat că alianţa cu Forţa Dreptei şi cu PMP ar fi motivul pentru care USR a obţinut rezultate atât de slabe la alegerile din 9 iunie.

“Urât comportament să dai vina pe parteneri atunci când lucrurile nu ies aşa cum te aştepţi. Eu nu voi face aşa ceva. Vreau doar să le mulţumesc celor care s-au implicat şi au pus osul la treabă în campanie, indiferent din ce partid al alianţei au făcut parte. Le mulţumesc celor care au votat alianţa.

Noi, cei din Forţa Dreptei, am făcut tot ce a fost posibil pentru a convinge cât mai mulţi români să aibă încredere şi să voteze cu singura alternativă decentă la coaliţia toxică care pune în pericol democraţia din România. Suntem în continuare mobilizaţi pentru a reuşi o schimbare în bine în România, indiferent care va fi formula în care ne vom prezenta în alegeri”, a precizat Orban pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor