La Chişinău, preşedintele Consiliului European şi-a exprimat susţinerea deplină pentru Maia Sandu şi agenda ei ambiţioasă

Sprijinul UE merge mână în mână cu reformele privind combaterea corupţiei şi consolidarea statului de drept, a afirmat Charles Michel.
Maia Sandu şi Charles Michel, la Chişinău
Maia Sandu şi Charles Michel, la Chişinău (parlament.md)

Asigurarea cetăţenilor Republicii Moldova cu vaccinuri împotriva Covid-19 şi depăşirea crizei sanitare, sprijinirea afacerilor mici şi mijlocii în pandemie, consolidarea sprijinului pentru agenda de reforme şi depăşirea blocajului politic sunt subiectele cheie discutate duminică în cadrul întrevederii preşedintelui Maia Sandu cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel care s-a aflat la Chişinău într-o vizită de lucru de câteva ore.

Şefa statului i-a mulţumit înaltului oficial european pentru sprijinul susţinut şi sincer al UE şi i-a reconfirmat angajamentul de a construi, în Republica Moldova, o societate prosperă şi echitabilă, cu instituţii aflate în serviciul cetăţenilor. „Republica Moldova nu este singură în faţa pandemiei şi acest lucru ne dă speranţa că vom reuşi să revenim la normalitate cât de curând.”

Maia Sandu şi Charles Michel au avut o discuţie comună cu o echipă de medici din R. Moldova, în cadrul căreia şefa statului a reiterat că ţara are nevoie de ajutor pentru deblocarea achiziţiilor şi a livrării de vaccin de la companiile producătoare.

La rândul său, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a reiterat sprijinul UE în combaterea pandemiei, în obţinerea vaccinului şi în redresarea economiei Republicii Moldova, dar şi susţinerea deplină pentru Maia Sandu şi agenda sa ambiţioasă.

„Este prima vizită în Republica Moldova - scurtă, dar foarte importantă. Transmit un mesaj clar de sprijin din partea Uniunii Europene în continuarea reformelor şi lupta cu corupţia. UE este un partener de încredere al Republicii Moldova.

Am reiterat solidaritatea UE de a ajuta Moldova să lupte cu criza Covid şi să facă faţă impactului social-economic al acesteia. Acum suntem concentraţi pe accelerarea vaccinării. Dar sprijinul nostru merge mână în mână cu reformele. Combaterea corupţiei şi consolidarea statului de drept sunt singura cale de urmat. Agenda foarte ambiţioasă a preşedintei este direcţia corectă, pentru consolidarea relaţiei cu UE”, a declarat Charles Michel.

Preşedintele Consiliului European îşi continuă turneul diplomatic în Georgia şi Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe