Kremlinul “fură” dulciurile preşedintelui ucrainean

Fabrica de ciocolată Roshen din oraşul rusesc Lipetsk.
Fabrica de ciocolată Roshen din oraşul rusesc Lipetsk. (Captură Foto)

Autorităţile ruse au îngheţat o parte din activele unei fabrici de ciocolată din oraşul rusesc Lipetsk, ce este deţinută de preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, conform RFE/RL.

Compania lui Poroşenko, Roshen, a declarat în 28 aprilie că oficialii ruşi “depun toate eforturile posibile pentru a împiedica compania să îşi vândă activele din Rusia.”

Poroşenko a promis înaintea alegerii sale din mai 2014 că va vinde compania Roshen pentru a nu amesteca politica cu afacerile.

Oleg Kazakov, directorul adjunct al fabricii din Lipetsk, a declarat în 28 aprilie că producţia va continua la acea unitate în ciuda îngheţării activelor.

Roshen a declarat că va face apel la decizia tribunalului de a îngheţa activele, a căror valoare este estimată la aproximativ 2 miliarde de ruble (38,9 milioane de dolari).

Autorităţile ruse au descins la fabrica liderului ucrainean în 1 aprilie, susţinând că sunt în căutarea unor materiale legate de o presupusă evaziune fiscală.

Un purtător de cuvânt al Comitetului Rus pentru Investigaţii a declarat după acel raid că fabrica Roshen a fost suspectată că beneficiază de o reducere ilegală a taxelor în valoare de aproximativ 180 milioane de ruble (3,1 milioane de dolari).

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe