Kievul dezvăluie informaţii despre ajutorul militar acordat de România pe durata războiului: Nu vom uita niciodată

Volodimir Zelenski primit cu onoruri militare la Cotroceni de Klaus Iohannis, 10 octombrie 2023 (presidency.ro)
Andrei Popescu
13.02.2024

Stratcom Center, o organizaţie oficială a guvernului ucrainean, a publicat pe platforma X, un mesaj video de mulţumire la adresa ţării noastre, în care a precizat că România a trimis Ucrainei 15 pachete cu ajutoare militare şi va ajuta la antrenarea piloţilor ucraineni pe avioane F-16.

Mesajul vine în contextul în care România nu a dezvăluit public niciodată ce ajutor militar a trimis Ucrainei în cei aproape doi ani ai invaziei declanşate de Rusia împotriva vecinului său.

“Nu doar graniţa comună, ci şi istoria comună dintre România şi Ucraina reprezintă fundaţia parteneriatului nostru de o viaţă. Le mulţumim prietenilor noştri români pentru că ne-au fost alături încă de la început în lupta împotriva tiraniei. Ucraina vă va sprijini mereu”, a mai transmis Stratcom Center (Centrul pentru Comunicare Strategică şi Securitate a Informaţiei).

În materialul video, sunt incluse imagini de la diverse proteste de susţinere a Ucrainei, de la întâlnirea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski cu omologul său român Klaus Iohannis, imagini cu blindate şi lansatoare de rachete, cu avioane de luptă F-16 şi cu refugiaţi ucraineni sosiţi în România.

De asemenea, imaginile video sunt completate cu mesaje text precum “Unul dintre cei mai apropiaţi vecini ai noştri şi unul dintre partenerii care ne-au susţinut cel mai mult” , “România a trimis Ucrainei 15 pachete de ajutoare militare”, “Ne va antrena piloţii pe noile lor avioane F-16” şi “A găzduit zeci de mii de refugiaţi”.

“Ucraina nu va uita niciodată generozitatea vecinului nostru. Mulţumesc, România”, este mesajul de încheiere al videoclipului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor