Kelemen Hunor: Trebuie să vedem capacitatea lui Cioloş de a forma o majoritate, o coaliţie

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Facebook / florinVcitu)

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la DigiFm, înaintea discuţiilor cu premierul desemnat Dacian Cioloş pe tema formării unei majorităţi parlamentare, că preşedintele USR trebuie să îşi dovedească calităţile şi capacitatea de a forma o majoritate.

“În funcţie de discuţii putem să mergem mai departe sau să spunem că asta a fost o discuţie, nu se poate reface coaliţia. Trebuie să vedem capacitatea lui Dacian Cioloş de a forma o majoritate, o coaliţie. Omul politic, într-o astfel de situaţie, dă dovadă de calităţile de om politic şi în momentul în care are capacitatea de a coagula o majoritate.

Nu îmi dau seama în acest moment [dacă Dacian Cioloş este capabil să formeze o majoritate – n.r.]. Nu sunt foarte optimist, recunosc. Eu am văzut că a reuşit să coaguleze o majoritate acum câteva săptămâni. Totuşi, a fost o majoritate de 281 de voturi. A fost un talent, o capacitate, o ambiţie prin care a reuşit să demonstreze că se poate forma o majoritate”, a precizat liderul UDMR.

Potrivit lui Kelemen Hunor, crizele sanitară şi a facturilor majorate la energie ar putea fi gestionate în continuare de un guvern interimar, adăugând că România poate funcţiona în acest mod până la jumătatea lunii noiembrie.

“Se pot găsi soluţii cu un guvern interimar încă 2, 3, 4 săptămâni, nu mai mult. Fiindcă trebuie să trimiţi bugetul în Parlament. Plafonarea preţurilor o putem face în Parlament, probabil că o putem face săptămâna următoare. Discuţiile sunt deja în derulare cu parlamentarii şi există o soluţie de a plafona preţurile prin lege. Deci acest lucru se poate rezolva. La pandemie are Guvernul, indiferent ce Guvern, pârghiile necesare de a interveni permanent, în fiecare zi, în fiecare moment. Pentru buget nu există posibilitatea guvernului interimar. Totuşi, nu poţi să treci în anul viitor fără buget”, a mai susţinut liderul UDMR.

Premierul desemnat Dacian Cioloş se întâlneşte, miercuri, cu liderii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale pentru a discuta despre formarea unei majorităţi parlamentare.

Cu o zi în urmă, Cioloş a afirmat că USR şi-a asumat responsabilitatea formării unui Guvern dincolo de orice “idei de jocuri pe care pot să le aibă unele partide” şi că exclude o guvernare alături de PSD şi AUR. Totodată, Cioloş a adăugat că USR îşi doreşte refacerea coaliţiei de guvernare în forma sa iniţială şi, în acest sens, aşteaptă un “gest de reciprocitate” din partea PNL şi UDMR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne