Kelemen Hunor: O ţară nu poate fi condusă prin OUG

Deşi decizia abrogării OUG 13 este corectă, problema de fond şi anume, faptul că mai mult de 40 de articole ale Codului Penal sunt neconstituţionale, rămâne şi va trebui rezolvată, susţine Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)

Anunţul legat de abrogarea ordonanţei care a scos în stradă sute de mii de cetăţeni arată că partidele de la guvernare au recunoscut că au comis o eroare reglementând legislaţia penală, declară liderul UDMR, Kelemen Hunor. În opinia politicianului, aceste decizii trebuie luate de Parlament, având în vedere că există peste 40 de articole ale Codului Penal care au fost declarate neconstituţionale.

"Prin decizia din această seară, partidele aflate la guvernare au recunoscut faptul că au greşit când au decis modificarea prin OUG a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Aceasta este decizia corectă: o ţară nu poate fi condusă prin ordonanţe de urgenţă. Însă decizia de azi remediază doar o eroare a guvernului, problema de fond însă rămâne: mai mult de 40 de articole ale Codului Penal sunt neconstituţionale. Noi vrem un stat de drept şi legi clare, corecte. Însă pentru aceasta avem nevoie de modificarea, prin dezbatere parlamentară a Codului Penal", se arată în declaraţia pe care Kelemen Hunor a remis-o presei, potrivit hotnews.

Reamintim că sâmbătă seara, în timp ce sute de mii de oameni protestau faţă de adoptarea ordonanţei prin care guvernul a mutilat Codul Penal în favoarea corupţilor, premierul Grindeanu a anunţat oficial că va convoca astăzi o şedinţa de Guvern pentru abrogarea OUG 13.