Jurnalista care a îngenuncheat AUR în instanţă: Caz fără precedent. M-au acuzat că am "creat o stare de pericol în jurul partidului"

George Simion (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
27.09.2024

Jurnalista Ioana Constantin, realizatoarea emisiunii "Politica zilei", a îngenuncheat pentru a treia oară în instanţă partidul AUR condus de George Simion.

"Am câştigat DEFINITIV procesul cu AUR şi George Simion. De trei ori m-au dat în judecată în ultimii doi ani George Simion şi AUR, de trei ori am câştigat. Rămâne cum a stabilit prima instanţă, pe scurt: AUR e agent de propagandă rusă în România. Îi mulţumesc avocatei Dana Mihai pentru că am reuşit să câştigăm un caz fără precedent în România: un partid în întregime a dat în judecată un singur cetăţean. A fost o încercare de intimidare şi cenzură din partea unui partid politic parlamentar", a declarat Ioana Constantin.

Potrivit jurnalistei, niciun alt partid în România, după '90, nu şi-a permis să se îndrepte ca entitate împotriva unui cetăţean.

"Nu m-a impresionat această încercare jalnică nici când am fost în politică, nici după, în televiziune. Asta arată cum ar acţiona, dacă ar ajunge să guverneze un astfel de partid. M-a revoltat încă de la primul proces că AUR a dus în instanţă şi comentariile oamenilor de aici de pe Facebook. Niciun respect pentru libertate, pentru democraţie. AUR m-a dat în judecată pentru că i-am acuzat de propagandă rusă şi, citez, am 'creat o stare de pericol în jurul partidului', iar postările şi interviurile pe care le-am dat în presa din România şi R. Moldova 'au ajuns la milioane de oameni din ţară şi diaspora'. Au acuzat apoi instanţa că nu le-a asigurat un proces echitabil", a precizat Ioana Constantin.

Jurnalista a subliniat că avem judecători suficient de curajoşi care şi-au asumat o hotărâre importantă pentru democraţie.

Mai jos, Ioana Constantin a prezentat un extras din prima motivare a instanţei care cu siguranţă nu va fi pe placul celor de la AUR, mai ales în contextul campaniei pentru prezidenţiale:

Motivarea în cazul AUR vs Ioana Constantin
Motivarea în cazul AUR vs Ioana Constantin

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor