Jurnalist rus investigat de Berlin pentru raportarea unui presupus viol comis de refugaţi

Luna trecută a fost raportată violarea, în Berlin, a unei fetiţe de 13 ani de etnie rusa de către imigranţi arabi. Dar acum, jurnalistul care a realizat ştirea, Ivan Blagoi de la postul de televiziune rusesc Channel One, este investigat pentru eventuală dezinformare.
Sigla postului de televiziune rusesc de stat Channel One.
Sigla postului de televiziune rusesc de stat Channel One. (Captură Foto)

Procurorii berlinezi au lansat o investigaţie asupra lui Ivan Blagoi, un jurnalist de la postul de televiziune rusesc de stat Canal 1, a declarat ziarul Deutsche Welle, citându-l pe avocatul german Martin Luithle, care a cerut deschiderea investigaţiei.

“Pe moment, există doar acuzaţii. Procurorii studiază dovezile”, a declarat Luithle pentru Deutsche Welle.

Investigaţia vizează raportul lui Blagoi privind un presupus viol comis în Berlin de imigranţi arabi asupra unei fete de etnie rusă, a raportat Deutsche Welle duminică.

Raportul lui Blagoi, difuzat în 16 ianuarie, a fost realizat în scop propagandistic şi pentru a incita la ură etnică, conform lui Luithle. Dacă este găsit vinovat, jurnalistul rus ar putea primi între 3 şi 5 luni de închisoare.

Fetiţa în cauză, Liza, 13 ani, a dispărut timp de 30 de ore în 11 ianuarie. Conform părinţilor, minora a fost răpită în drum spre şcoală şi violată de refugiaţi.

Însă politia germană nu a găsit nicio dovadă de viol şi a declarat că fetiţa s-a ascuns de părinţii ei în casa unei prietene, conform Deutsche Welle.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe