Judecătorii au decis: Începe procesul în care Daniel Dragomir este acuzat de spionarea Laurei Codruţa Kovesi

Daniel Dragomir
Daniel Dragomir (bursa.ro)

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, că poate începe judecata în dosarul Black Cube, în care fostul colonel SRI Daniel Dragomir e acuzat de comiterea mai multor infracţiuni legate de spionarea fostei şefe a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi, relatează Hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, instanţa din Capitală a respins excepţiile invocate de Dragomir şi a dispus începerea judecăţii în acest dosar. Decizia nu este însă definitivă.

Dragomir, condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare într-un alt dosar, s-a predat săptămâna trecută autorităţilor din Bari, Italia, după ce, în iunie 2020, a fost dat în urmărire internaţională.

În ceea ce priveşte dosarul Black Cube, fostul colonel SRI a fost trimis în judecată de către DIICOT în iulie 2020.

Procurorii au declarat că, după trimiterea în judecată de către DNA şi în timpul judecării sale în primă instanţă de către Tribunalul Bucureşti, la începutul anului 2016, Dragomir a decis că o campanie denigratoare la adresa procurorului şef DNA de la acea dată ar putea avea un efect optim, inclusiv în ceea ce priveşte situaţia dosarului său.

“Întrucât în primul trimestru al anului 2016 se discuta posibilitatea reînvestirii de către preşedintele României a procurorului şef al D.N.A. pentru un nou mandat, inculpatul D.D. a apreciat ca oportun momentul pentru declanşarea campaniei dorite, a cărei reuşită ar fi avut dublu rezultat: împiedicarea reînvestirii şi denigrarea persoanei respective urmată, implicit, de cea a instituţiei pe care o conduce, punând astfel sub semnul întrebării legalitatea demersurilor în dosarele investigate de DNA. În urma anchetei s-a stabilit faptul că, fiind conştient de amploarea şi implicit de impactul pe care ar trebui să îl aibă o astfel de campanie denigratoare, inculpatul D.D. a acceptat ideea cooptării altor persoane interesate de organizarea unei astfel de campanii, persoane care să-i sprijine demersurile atât din punct de vedere financiar cât şi din punctul de vedere al modalităţii efective de valorificare optimă a eventualului rezultat negativ al campaniei în mass – media naţională”, au mai precizat procurorii.

Articolul integral aici.