Judecători din Afganistan şi familiile lor, salvaţi din mâna talibanilor "în ultima clipă", găzduiţi în România

Judecători afgani şi familiilor lor, ajunşi în România
Judecători afgani şi familiilor lor, ajunşi în România (Forumul judecătorilor)

Şapte judecători din Afganistan şi familiile acestora (în total 45 de persoane) au reuşit să ajungă în România, scăpând astfel de posibile detenţii sau chiar de moarte. Aceştia sunt găzduiţi în prezent la Univeritatea Politehnică din Bucureşti, după ce au fost salvaţi "în ultima clipă, în condiţii excepţionale", anunţă Forumul Judecătorilor.

Asociaţia salută mobilizarea exemplară a magistraţilor români care au reuşita să îi ajute şi lansează un apel la solidaritate pentru sprijinirea acestora în continuare, astfel încât să se poată integra în societatea românească.

Redăm comunicatul Asociaţiei Forumul Judecătorilor.

"De astăzi, 18 noiembrie 2021, 45 de cetăţeni afgani refugiaţi în România (7 judecători şi familiile lor) sunt găzduiţi de Universitatea Politehnică din Bucureşti, ca urmare a transferului efectuat de la Centrul de Refugiaţi din Galaţi. Acest moment reprezintă un nou început, o şansă pentru viaţa unor oameni salvaţi în ultima clipă, în condiţii excepţionale.

Colegii noştri au primit sute de pachete cu ajutoare strânse de judecătorii, procurorii şi grefierii români. A fost o mobilizare impresionantă. Au nevoie însă de locuri de muncă, de programe de inserţie, de ajutorul tuturor celor ce le pot fi aproape.

Dacă doriţi să ajutaţi cu o sumă, puteţi să donaţi în continuare în contul deschis de Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie – BCR cont lei :

RO52RNCB0203162579230005.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România adresează mulţumiri speciale Universităţii Politehnice din Bucureşti şi tuturor colegilor implicaţi!

'Cel ce salvează o viaţă salvează lumea întreagă' (Talmud)".