Joseph Daul: PPE veghează democraţia, suntem alături de voi dacă nu este respectată

Joseph Daul
Joseph Daul (JAVIER SORIANO / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
17.10.2012

Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, a declarat miercuri, la Bucureşti, că unul dintre rolurile formaţiunii este acela de a veghea la respectarea democraţiei.

”PPE se va afla tot timpul alături de voi, dacă democraţia nu este respectată. Cred că unul dintre rolurile noastre este acela de a veghea la respectarea democraţiei”, a precizat Joseph Daul, în finalul discursurilor care au marcat debutul Congresului PPE.

Anterior, Joseph Daul a vorbit de alegerile pentru conducerea formaţiunii care vor avea loc la Bucureşti, unde va fi votat şi programul pentru viitoarele alegeri.

”Alegerile sunt foarte importante. Dacă vom câştiga alegerile europene, preşedintele Comisiei va fi unul de-al nostru”, a spus liderul grupului PPE.

Joseph Daul a criticat politicile stângii care ”se încăpăţânează să creadă că va regăsi creşterea îndatorând generaţiile viitoare”, opţiune pe care mizează de 30 de ani ”fără succes, dar continuă să creadă în ea”.

De partea cealaltă, familia politică a PPE crede ”în reformă, creştere şi responsabilitate. Am fost întotdeauna motorul creşterii economice. Sloganul nostru 'Europa are nevoie de mai multă Europă' nu este doar un slogan de campanie”, a mai spus Daul.

Liderul grupului PPE din PE a menţionat că din bugetul UE de peste 100 de miliarde 94% este injectat în economiile europene şi doar 4% funcţionării instituţiilor şi plăţii salariilor funcţionarilor.

Europa trebuie să lucreze împreună ”pentru mai mult inovaţie, mai multă cercetare, mai multă creştere şi, de asemenea, mai multă coeziune”, a subliniat Daul.

Politicianul francez s-a referit şi la găsirea unor soluţii europene pentru combaterea şomajului, în special în rândul tinerilor.

Totodată, el a punctat faptul că Premiul Nobel primit săptămâna trecută reprezintă ”cea mai frumoasă încurajare pentru UE”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor