José Barroso: Sunt mândru de rolul avut de CE în reinstaurarea statului de drept în România

José Manuel Barroso la conferinţa de la Bucureşti a statelor membre ale grupului „Prietenii Coeziunii”. (Mihuţ Savu /Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
07.09.2012

Într-un discurs susţinut la o reuniune de la Florenţa a Biroului grupului parlamentar al PPE, preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a declarat vineri că este mândru de rolul jucat de UE şi de Comisie în "reinstaurarea statului de drept" în România.

"Avem discursul despre «mai multă Europa», dar este nevoie şi de o Europa mai bună, o Europa bazată pe valori. Şi de aceea, de exemplu, este de o importanţă decisivă ca în UE toate ţările membre să respecte statul de drept şi valorile democratice ale unei societăţi pluraliste şi libere. Tocmai de aceea vreau să spun că sunt foarte bucuros şi mândru de rolul pe care Uniunea Europeană şi Comisia Europeană îl joacă în problemele apărute în România", a precizat Barroso în discursul său.

Totodată, el a arătat că, în urma acţiunilor UE şi ale Comisiei Europene, a fost posibilă evitarea "schimbărilor nedemocratice" şi "reinstaurarea statului de drept" în România.

"Datorită UE şi Comisiei Europene a fost posibil să evităm schimbările nedemocratice din România şi trebuie să fim mândri de acest lucru, pentru că am fost în stare să reinstaurăm statul de drept într-o ţară care este membră a Uniunii noastre", a mai afirmat Barroso.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor