Johannis: Candidaţii PSD şi PNL la europarlamentare nu se vor ataca

Johannis: Candidaţii PSD şi PNL la alegerile europarlamentare nu se vor ataca.
Preşedintele PNL, Klaus Iohannis. (Epoch Times România)
Epoch Times România
21.06.2013

Referitor la utilizarea listelor separate pentru alegerile europarlamentare în USL, Klaus Johannis, prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat, joi, că "nu este nicio problemă" că PNL şi PSD vor avea liste separate cu candidaţi la alegerile europarlamentare, deşi există un protocol de colaborare între partide, adăugând că probabil va exista o înţelegere să nu se atace reciproc candidaţii, transmite Mediafax.

Prim-vicepreşedintele PNL a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, despre modul în care se vor desfăşura alegerile europarlamentare pe liste separate, ţinând seama că este un protocol de colaborare în USL.

"Nu e niciun fel de problemă. Astfel de situaţii au mai existat. Nu mi se pare nicio problemă. Probabil, va exista o înţelegere să nu se atace reciproc candidaţii de la PSD şi PNL şi atâta tot. În rest, fiecare să spună ce va face pentru ţară", a declarat oficialul liberal.

Klaus Johannis a precizat că până în prezent nu s-au discutat la nivel naţional candidaturile pentru alegerile europarlamentare, dar a afirmat că i-ar plăcea să existe un candidat "cu şanse reale" din Sibiu, având în vedere că niciunul dintre actualii europarlamentari nu este din judeţ.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în 3 iunie, că în protocolul USL va fi prevăzută candidatura pe liste separate la europarlamentare, candidaţii PNL şi PSD având un program comun. Totodată, Antonescu a anunţat constituirea unei echipe pentru alegerile prezidenţiale care să pună la punct proiectul candidatului USL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor