Joe Arpaio, candidat pentru Senatul SUA, susţine că certificatul de naştere al lui Obama este fals

Joe Arpaio, candidat republican pentru Senat şi fost şerif în Arizona, a confirmat concluziile investigaţiei sale, potrivit cărora certificatul de naştere al fostului preşedinte american Barack Obama este fals.
Joe Arpaio, candidat republican pentru Senat şi fost şerif în statul american Arizona.
Joe Arpaio, candidat republican pentru Senat şi fost şerif în statul american Arizona. (Ralph Freso/Getty Images)

În timpul unui interviu acordat miercuri reţelei CNN, Joe Arpaio a afirmat din nou că echipa sa a descoperit în 2012 că certificatul de naştere al lui Obama a fost falsificat.

“Am început să investighez din cauza unui document fals”, a susţinut Arpaio ca răspuns la afirmaţia gazdei emisiunii că ar încerca să îl delegitimizeze pe Obama. “Nu mi-a păsat de unde era preşedintele”.

Administraţia Obama a postat un document electronic pe website-ul Casei Albe în 2012. Mike Zullo, şeful echipei Arpaio Cold Case Posse, a condus o investigaţie privind certificatul de naştere. Ancheta a concluzionat că documentul a fost alcătuit din mai multe fragmente, în loc să fie scanat în întregime sub forma unui document, potrivit East Valley Tribune.

“Avem dovada. Nimeni nu va vorbi despre ea. Oricând doriţi să ne faceţi o vizită vom fi fericiţi să vă arătăm dovada”, a declarat el pentru CNN.

Fostul şerif nu s-a oprit în acest punct, indicând că vor fi făcute dezvăluiri suplimentare despre acel document.

“Şi, apropo, veţi auzi mai multe despre acest certificat de naştere fals”, a precizat el.

Arpaio şi-a anunţat marţi candidatura pentru un loc în Senat în statul Arizona şi este bine cunoscut pentru poziţia sa dură privind imigraţia ilegală din perioada în care deţinea funcţia de şerif al districtului Maricopa, fiind poreclit “cel mai dur şerif din America”.

Arpaio este un aliat apropiat al preşedintelui Donald Trump şi a fost unul dintre primii care i-a susţinut candidatura la preşedinţie. Trump l-a graţiat pe Arpaio în luna august, după ce fostul şerif a fost găsit vinovat de sfidarea unei hotărâri judecătoreşti în cursul desfăşurării activităţii sale.

Trump a pus, de asemenea, sub semnul întrebării de ani de zile autenticitatea certificatului de naştere al lui Obama. Trump a renunţat la această afirmaţie în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, însă New York Times a susţinut că, în particular, acesta încă îşi pune întrebări în acest sens.

Când a fost întrebat de motivul pentru care Trump ar fi renunţat la incertitudinea că Obama s-a născut în SUA, Arpaio a precizat că preşedintele nu a oferit niciodată o declaraţie finală privind autenticitatea certificatului de naştere.

“Nicio îndoială în privinţa aceasta. Avem toate dovezile. Este un document fals”, a adăugat Arpaio.

O versiune de mare rezoluţie a certificatului de naştere al fostului preşedinte Obama poate fi descărcată de pe website-ul Casei Albe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe