JO de la Soci: FBI va ajuta la asigurarea securităţii

Sigla Biroului Federal de Investigaţii
Sigla Biroului Federal de Investigaţii (Mark Wilson / Getty Images)

Agenţi ai serviciilor speciale americane vor fi desfăşuraţi în Rusia pentru a ajuta forţele de ordine locale să asigure securitatea Jocurilor Olimpice de la Soci prevăzute în perioada 7-23 februarie, a anunţat directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), James Comey, citat de Washington Post.

"FBI va coopera cu serviciile speciale ruse în acest domeniu. Aproximativ 20 de agenţi ai FBI şi alţi angajaţi vor fi trimişi la Moscova. Alţi 10 vor fi trimişi la Soci, oraşul-gazdă al Jocurilor Olimpice", a precizat James Comey.

El a subliniat că "asigurarea securităţii Jocurilor Olimpice constituie un obiectiv extrem de important", avându-se în vedere că oraşul Soci este situat nu departe de regiuni instabile din Caucazul de Nord şi de surse de ameninţare teroristă.

Ministrul american al apărării, Chuck Hagel, declara săptămâna trecută că SUA sunt pregătite să ajute Rusia pentru asigurarea securităţii Jocurilor Olimpice.

Măsuri de securitate fără precedent în istoria olimpică au intrat în vigoare la 7 ianuarie în Rusia, cu o lună înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci. Temerile că militanţii islamişti vor lansa atacuri în timpul Olimpiadei s-au accentuat după atentatele sinucigaşe de la Volgograd (sudul ţării) de la sfârşitul lunii decembrie, soldate cu 34 de morţi, şi după descoperirea în urmă cu două zile a cinci cadavre ciuruite de gloanţe în regiunea Stavropol, nu departe de Soci, într-o zonă muntoasă din Caucazul instabil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport