JO 2016. Nikki Hamblin şi Abbey D'Agostino admise în finala probei de 5000 m, printr-o decizie excepţională a Comitetului Internaţional Olimpic

Cele două atlete s-au evidenţiat în spiritul fair play-ului, ele terminând cursa împreună după ce s-au ajutat reciproc după o căzătură în urma căreia ambele sportive au avut de suferit.
Atleta americană Abbey  D'Agostino alături de neozeelandeza Nikki Hamblin, dând dovadă de fair-play reciproc în proba feminină de 5.000 de metri de la Rio de Janeiro.
Atleta americană Abbey D'Agostino alături de neozeelandeza Nikki Hamblin, dând dovadă de fair-play reciproc în proba feminină de 5.000 de metri de la Rio de Janeiro. (Jogos Olímpicos/twitter)
Marius Drăgoi
19.08.2016

Joi, în cadrul ediţiei 2016 a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, a avut loc un moment frumos în care s-a văzut spiritul de sportivitate a două atlete ce participau în proba feminină de 5000 de m.

În timp ce alerga, Nikki Hamblin (Noua Zeelandă) s-a împiedicat şi a căzut, atleta Abbey D'Agostino (Statele Unite) fiind în spatele ei a păţit acelaşi lucru, dar s-a ridicat imediat. Doar că acesta nu şi-a continuat cursa ci a rămas să o susţină pe reprezentanta Noii Zeelande, după care a avut şi aceasta o problemă la un genunchi.

Vizibil accidentate, ambele sportive s-au încurajat reciproc, ele trecând împreună linia de sosire.

Pentru fair play-ul dovedit, Nikki Hamblin şi Abbey D'Agostino vor putea participa în finala probei de atletism în urma unei hotărâri deosebite a Comitetului Internaţional Olimpic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor