JO-2012: Sebastian Coe vorbeşte despre cele 100 de zile rămase până la deschiderea JO

Sebastian Coe, preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice 2012. (KAZUHIRO NOGI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
17.04.2012

Preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Londra (LOCOG), Sebastian Coe, a apreciat că, la 100 de zile de ceremonia de deschidere, a rămas ce este mai greu de făcut pentru echipa sa, afirmaţiile fiind făcute la Moscova, unde s-a adresat reprezentanţilor celor 204 comitete naţionale olimpice şi a ţinut o conferinţă de presă.

Pentru Coe, provocările care îl aşteaptă în continuare "sunt nenumărate. Va trebui să muncim mai dur şi mai repede decât am făcut-o vreodată în legătură cu acest proiect, iar această muncă din zilele următoare va face diferenţa. Nu mă alint. Avem un munte de muncă în faţa noastră, în special în ce priveşte punerea la punct a instalaţiilor sportive provizorii. Dar nu este mai complicat decât să organizezi 26 de campionate mondiale în acelaşi timp...", a înveselit tonul fostul dublu campion olimpic.

Pe lângă problema foarte presantă a măsurilor de securitate, care trebuie luate, a subliniat Coe, "fără ca spectatorii şi actorii JO să le simtă", principala dificultate a JO-2012 pentru şeful organizatorilor lor este "să facem să coexiste populaţia care trăieşte, munceşte la Londra, cu cei care, sportivi, oficiali, spectatori, ziarişti, se află aici pentru Jocuri şi trebuie să se deplaseze dintr-un loc în altul. Interacţiunea dintre aceste două populaţii este un motiv de preocupare, de aceea am lansat o campanie de sensibilizare a londonezilor. Trebuie să evităm orice incident. Trebuie să evităm ca un sportiv care munceşte timp de 4 ani pentru această mare întâlnire să ajungă cu întârziere la concursul lui. Aceasta este prima noastră misiune".

Întrebat, la conferinţa de presă, în legătură cu insistenţa preşedintelui CIO, Jacques Rogge, de a avea Jocuri sub control în ce priveşte mărimea şi costurile, lucruri de care se tem şi parlamentarii britanici, Sebastian Coe a spus: "Repet, bugetul nostru public nu va fi depăşit. Jocurile Olimpice sunt de o complexitate ce depăşeşte orice proporţii. Preşedintele are dreptate să vrea ca ele să nu fie accesibile doar câtorva ţări, dar eu cred că acestea, de la Londra, vor marca o etapă pe această cale: 70% la sută din evenimente vor avea loc în instalaţii existente".

Moştenirea pe care o vor lăsa Jocurile de la Londra reprezintă o preocupare majoră pentru preşedintele LOCOG: "A devenit indispensabil pentru mişcarea olimpică moştenirea pe care fiecare oraş-gazdă o lasă, pentru ca Jocurile să nu fie doar un eveniment de 15 zile. În cazul nostru, 75% din cele 15 miliarde de lire sterline cheltuite în construirea instalaţiilor şi modernizarea infrastructurii în vederea JO-2012 au un impact direct asupra regenerării Estului londonez. Există planuri pentru viitor la majoritatea siturilor noastre olimpice. Este important pentru noi să creăm instalaţii pe care oamenii, locuitorii Londrei, nu doar să le admire, ci să le utilizeze pentru a face sport", a conchis Sebastian Coe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor