JO 2012: Preşedintele CIO, Jacques Rogge, încrezător în securitatea Jocurilor de la Londra

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, CIO, Jacques Rogge, s-a declarat convins că autorităţile britanice nu vor avea probleme în asigurarea securităţii Jocurilor Olimpice de la Londra, în ciuda problemelor apărute recent.
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Jacques Rogge. (Wu Wei / IOC via Getty Images)
Epoch Times România
16.07.2012

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, CIO, Jacques Rogge, s-a declarat convins că autorităţile britanice nu vor avea probleme în asigurarea securităţii Jocurilor Olimpice de la Londra, în ciuda problemelor apărute recent.

Societatea G4S, care trebuia să pună la dispoziţie 10.400 de agenţi pe durata competiţiei a anunţat joi că are dificultăţi în privinţa "recrutării de personal", iar armata britanică a trebuit să suplimenteze cu 3.500 de oameni numărul de soldaţi pe care îl alocase iniţial Jocurilor.

Rogge consideră că organizatorii JO şi guvernul britanic au dat dovadă "flexibilitate şi capacitate de adaptare". "Numărul suplimentar de soldaţi nu face decât să ne ofere mai multă linişte în materie de securitate. Soldaţii vor fi gata să intervină, dar nu vor fi vizibili, nici deranjanţi şi nu vor strica distracţia", a precizat preşedintele CIO.

Dacă securitatea nu-l îngrijorează, vremea capricioasă din Marea Britanie pare să-i dea unele bătăi de cap conducătorului mişcării olimpice. "Prefer, cu siguranţă, un soare strălucitor decât ploaia. Ar putea fi ceva probleme la Wimbledon, unde meciurile se dispută în aer liber. Ar putea exista ceva reprogramări, însă cei de acolo au experienţă în astfel de situaţii. În privinţa celorlalţi sportivi, aceştia sunt adaptaţi să concureze în diferite condiţii", a mai spus Rogge, care se aşteaptă, însă, ca Jocurile Olimpice de la Londra să fie "foarte bune", datorită modului în care organizatorii au pregătit competiţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor