JO 2012: Premierul Vlad Filat i-a premiat pe olimpicii moldoveni

(Scott Heavey / Getty Images)
Epoch Times România
17.08.2012

Primul ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, i-a premiat vineri pe sportivii şi antrenorii care au participat la Jocurile Olimpice de la Londra cu suma totală de 560.500 euro, după cum relatează MOLDPRES.

Valoarea premiilor variază de la 7.000 de euro până la 80.000 de euro, precizează sursa. Halterofilii Cristina Iovu şi Anatol Cîrîcu, medaliaţi cu bronz la Olimpiadă, au primit din partea premierului Vlad Filat actele de proprietate pentru câte un apartament cu 2 camere în Chişinău, pe lângă 80.000 de euro fiecare, drept răsplată pentru medaliile de bronz.

"Aţi adus un plus de valoare Republicii Moldova. Vă mulţumesc pentru sacrificiile făcute, pentru timpul şi munca depusă. Nu este uşor să-ţi dedici tinereţea muncind din greu pentru a participa la competiţii şi mai cu seamă să obţii şi performanţă", a spus Vlad Filat.

Premierul moldovean a anunţat că în următoarele zile urmează să fie premiat şi atletul Iaroslav Muşinschi, care s-a clasat pe locul 25 la maraton.

Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, Nicolae Juravschi, a menţionat că în ultimii doi ani sportivii moldoveni s-au bucurat de suport din partea statului. El a spus că pentru anul preolimpic şi cel olimpic din bugetul de stat au fost alocate 10 milioane de lei, de asemenea, pentru prima dată, Comitetului Naţional Olimpic i-au fost alocate 4,3 milioane lei din bugetul de stat pentru pregătirea şi participarea lotului naţional olimpic la ediţia a XXX-a a Jocurilor Olimpice de vară şi la ediţia a XIV-a a Jocurilor Paralimpice.

Nicolae Juravschi i-a înmânat premierului Vlad Filat, din partea Comitetului Internaţional Olimpic, o diplomă de onoare şi o insignă olimpică pentru contribuţia adusă la participarea sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice din acest an.

Filat a subliniat contribuţia enormă adusă în obţinerea celor două medalii olimpice de preşedintele federaţiei naţionale de profil, Tudor Casapu. "A fost o eroare că nu a fost inclus în lista premianţilor. O vom corecta. Să obţii cu doi halterofili două medalii este un rezultat de excepţie" a remarcat premierul.

Delegaţia olimpică moldovenească a fost alcătuită din 20 de sportivi. Cele două medalii cucerite i-au permis să împartă locurile 75-78 în clasamentul celor 204 ţări participante, notează MOLDPRES.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor