JO 2012: Medalie de argint la judo pentru Alina Dumitru

Prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice 2012 a fost obţinută de Alina Dumitru, care a fost învinsă în finala la judo, categoria 48 de kg., de Sarah Menezes (Brazilia).
Judoka română Alina Dumitru s-a calificat în finala categoriei 48 kg şi va lupta pentru aur la Jocurile Olimpice de vară de la Londra. (Alexander Hassenstein / Getty Images)
Cristina Boiangiu
29.07.2012

Prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice 2012 a fost obţinută de Alina Dumitru, care a fost învinsă în finala la judo, categoria 48 de kg., de Sarah Menezes (Brazilia).

Românca a pierdut finala în faţa unei sportive cu opt ani mai tânără şi fără vreo medalie olimpică. După un minut şi jumătate de la începerea luptei, la o fixare făcută de braziliancă, Dumitru s-a resimţit, dar nu a cedat, reluând lupta, în pofida durerilor, dar nu a reuşit să o învingă pe adversară.

În prima luptă de la Olimpiadă, în turul doi, Alina Dumitru a trecut de Dayaris Mestre Alvarez (Cuba), prin descalificarea adversarei, care a fost penalizată cu cartonaş galben, pentru gest nesportiv. În sferturi, românca a învins-o pe mongoleza Urantsetseg Munkhbat, dar a acuzat lovituri la cotul drept, care s-au dovedit a fi o întindere, şi la degetele picioarelor. În semifinale, a trecut de prima favorită la medalia de aur, japoneza Tomoko Fukumi.

Din delegaţia României la judo mai fac parte Andreea Chiţu (categoria 52 kg.), Corina Căprioriu (57 kg.), Dan Fâşie (66 kg.), Daniel Brata (100 kg.) şi Vlăduţ Simionescu (plus 100 kg.).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor