JO 2012 - David Beckham face parte din delegaţia care va aduce flacăra olimpică din Grecia

David Beckham. (Toby Canham / Getty Images)
Epoch Times România
16.05.2012

Fotbalistul David Beckham va face parte din delegaţia care va aduce flacăra olimpică din Grecia în Regatul Unit al Marii Britanii, unde în acest weekend va începe periplul de 8.000 mile (12.875 km) de-a lungul întregului Regat, până la ceremonia de deschidere din 27 iulie, au declarat miercuri organizatorii.

 

Fosta vedetă a lui Manchester United şi Real Madrid va participa la o ceremonie de predare a flăcării pe fostul stadion olimpic din Atena, joi, alături de cinci tineri britanici.

Delegaţia, care mai numără printre membrii săi pe prinţesa Anne, fiica Reginei Elisabeta a II-a, pe şeful Comitetului de organizare, Sebastian Coe, şi pe primarul Londrei, Boris Johnson, va aduce flacăra olimpică vineri, la bordul unui avion care va ateriza la baza militară din Culdrose, în Cornwall (sud-vestul Angliei).

Ştafeta flăcării olimpice va începe sâmbătă, la Lands" End, punctul de sud-vest al ţării. Opt mii de persoane vor purta torţa de-a lungul celor 8.000 de mile în tot Regatul Unit şi în Irlanda timp de 70 de zile. Parcursul se va încheia pe stadionul olimpic din Londra cu ocazia ceremoniei de deschidere a Jocurilor, pe 27 iulie.

David Beckham, crescut în estul Londrei, unde vor avea loc majoritatea probelor olimpice, a fost membru al comitetului de susţinere a candidaturii Londrei pentru organizarea JO de vară din 2012. În vârstă de 37 ani, el este anunţat în lotul echipei olimpice de fotbal a Regatului Unit al Marii Britanii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor