JO 2012: Antrenorul lotului olimpic feminin de canotaj, mulţumit de cantonamentul din Turcia

Epoch Times România
08.03.2012

Lotul olimpic feminin de canotaj al României a efectuat un cantonament în Turcia, în perioada 29 ianuarie - 3 martie, pe care antrenorul Mircea Roman îl consideră unul reuşit, în perspectiva apropiatelor Jocuri Olimpice de la Londra.

"A fost un cantonament reuşit şi ne-am îndeplinit obiectivele propuse în mare parte. Au fost zile optime pregătirii specifice dar şi zile cu vânt sau chiar furtună. A fost şi în Turcia o iarna destul de rece, pentru acea zonă. Atmosfera a fost deosebit de bună. Toate fetele au fost conştiente de importanţa acestei pregătiri în ceea ce priveşte Olimpiada de la Londra. E bine că nu am prea făcut compromisuri în pregătire, deşi am avut unele probleme de sănătate cu sportivele revenite în activitate. Trebuie să avem grijă de ele, sunt sportive care au dublat la patru Olimpiade, este normal să existe o uzură acumulată, când concurezi la cel mai înalt nivel valoric. Am căutat de fiecare dată când au apărut probleme medicale să găsim mijloace de pregătire care să menţină acumulările biologice la nivelul planificat", a declarat Mircea Roman.

Referindu-se la programul pe care elevele sale îl vor avea în continuare, antrenorul a precizat: "Echipajele de vâsle vor avea un program de pregătire accelerat deoarece urmărim un vârf de formă la jumătatea lunii mai. Echipajele de rame sunt deja calificate şi vom continua o pregătire cu acumulări mai mici dar progresive, pentru atingerea vârfului de formă la Olimpiadă. Sunt drumuri diferite, greu de realizat din punct de vedere metodic deoarece suntem, totuşi, un lot nu prea numeros, având în componenţa doar 18 sportive plus cârmaciţa".

Mircea Roman a dezvăluit, totodată, că "sportivele sunt deosebit de motivate, gândul de a participa la cea mai importanţă competiţie sportiva este visul oricărui sportiv". "Am încercat să facem selecţii pe criterii cât se poate de valide, pentru împărţirea lotului în echipaje pentru calificare şi alte echipaje pentru Olimpiadă. Fetele care trebuie să califice ambarcaţiunile de vâsle, trebuie să lupte de două ori, participarea la Olimpiadă este în mâinile lor. Iar fetele din echipajul de rame 8+1, sunt în competiţia de a-şi câştiga un loc stabil în barcă", a adăugat el.

Antrenorul lotului feminin de canotaj a recunoscut că iarna grea din România a produs perturbări în pregătiri, iar acum se caută un loc propice pentru continuarea antrenamentelor. "Iarna din România ne-a surprins pe toţi şi ne creeaza probleme în antrenamentul specific din aceasta perioadă. Lacul Snagov este îngheţat aşa că suntem în căutarea unui loc optim de vâslit pe apă. Avem de ales între Năvodari, Orşova şi Timişoara, în funcţie de unde se va dezgheţa mai repede apă dar mai sunt şi alte criterii de care trebuie sa ţinem seama", a mai spus Mircea Roman, adăugând că sportivele sale urmează să participe, în perioada următoare, la concursul naţional de ergometru la Călăraşi (9 martie), Campionatul Naţional de fond de la Timişoara (5-6 aprilie) şi Regata de Cupă Mondială de la Belgrad (4-6 mai).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor