Jake, calul poliţiei britanice care nu iese din grajdul său până nu îi este servită o cană de ceai

Jack, calul poliţiei din Merseyside, Londra
Jack, calul poliţiei din Merseyside, Londra (captură video Twitter @MerPolMounted)

Deşi poate exista o dezbatere interminabilă cu privire la preferinţa pentru cafea sau ceai, un cal de poliţie în vârstă de 20 de ani, numit Jake, şi-a luat propria decizie şi se pare că o menţine.

Calul numit Jake
Calul numit Jake (captură video Twitter @MerPolMounted)

Într-o zi, a sorbit pe furiş o înghiţitură din ceaşca de ceai a călăreţului său şi, din acel moment, a devenit evidentă pasiunea sa pentru ceai. De fiecare dată când ofiţerul îşi consuma ceaiul, el îşi cerea porţia. Pare incredibil, dar, potrivit relatărilor celor care îl îngrijesc pe Jake, frumosul „agent” de ordine britanic cu patru picioare iubeşte să fie răsfăţat în fiecare dimineaţă.

(captură video Twitter @MerPolMounted)

Jake iubeşte atât de mult acest tabiet, încât aşteaptă pe jumătate adormit în grajdul său până când agenţii îi aduc ceaiul. În plin stil „english”, acestui animal îi place să-şi consume ceaiul cu lapte, strict degresat, pentru a nu exagera cu grăsimile! Şi nu este tot, la băutura sa obişnuită trebuie adăugate două linguriţe pline de zahăr şi puţină apă rece, pentru a dilua lejer ceaiul.

Când dresorii şi ofiţerii de poliţie care lucrează cu Jake se apropie de el cu cana în mână, acesta se trezeşte brusc, aşteptând cu nerăbdare să-şi savureze băutura preferată.

Toţi îi cunosc acum gusturile lui Jake, în grajdul în care locuieşte. Lindsay Gaven, şeful secţiei de Poliţie Călare din Merseyside, l-a numit un animal cu un "caracter puternic”. Am putea adăuga că este şi un cal simpatic, capabil să le înveselească zilele colegilor săi umani, care acum îl consideră un excelent însoţitor pentru micul dejun.

Mai multe informaţii: Very British Police Horse Refuses to Work Without a Cup of Tea