Jaful de la ANRP. Vasile Blaga dă cu subsemnatul la DNA

Zi aglomerată la sediul DNA din Capitală. După ce mai devreme au venit să dea cu subsemnatul Ludovic Orban şi Robert Negoiţă, a venit ulterior şi rândul lui Vasile Blaga.
Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
14.04.2016

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a ajuns joi la Direcţia Naţională Anticorupţie din Capitală pentru audieri într-un dosar de abuz în serviciu.

Liderul liberalilor are calitate de martor într-un dosar privind fapte de corupţie la ANRP. Întrebat de jurnalişti dacă ştia de neregulile de la ANRP, Blaga a explicat că nu a fost implicat deloc în aceste lucruri.

La ieşirea din sediul instituţiei, Vasile Blaga le-a declarat jurnaliştilor că tema discuţiilor a fost legată de cum s-au făcut numirile la ANRP.

"Nu am fost implicat deloc în ceea ce priveşte această instituţie, ANRP, în numirea membrilor ei, Ministerul de Interne având atribuţiuni aici dar, prin lege, sunt oameni desemnaţi de minister. Atunci, este la latitudinea ministrului să propună persoana care să facă parte din respectiva instituţie. Eu am propus un secretar de stat", a declarat Vasile Blaga, citat de Mediafax.

Jaful de la ANRP - instituţie care trebuia să repare nedreptăţile regimului comunist - este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari din istoria României. Se estimează că prejudiciul adus statului ar putea depăşi nu mai puţin de un miliard de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor