Italia se confrunta cu un impas datorită unui vot de protest

(photos.com)
Epoch Times România
26.02.2013

Un vot de protest major, efectuat de italienii înfuriaţi de greutăţi economice şi corupţie politică, a plasat cea de-a treia economie ca mărime din zona euro în faţa unei situaţii periculoase, după nişte alegeri în care nici un grup nu a câştigat suficiente voturi pentru a forma un guvern, potrivit unui raport Reuters.

Rezultatul, în care partidele anti-euro au câştigat mai mult de 50 la sută din voturi şi o mişcare populistă novice a marcat un succes uimitor, a zguduit pieţele mondiale, acestea temându-se de o nouă criză în zona euro.

Moneda comună a Europei a scăzut faţă de dolar şi yen, iar acţiunile americane au suferit cea mai mare scădere într-o singură zi din noiembrie.

După numărarea voturilor din mai mult de 99 la sută din secţiile de votare, rezultatele au arătat că partidele de centru-stânga au obţinut o victorie subţire de aproximativ 130 000 de voturi în Camera inferioară a parlamentului, suficient cât să-i dea un control confortabil.

Dar nici un partid sau coaliţie nu a câştigat suficiente mandate pentru a forma o majoritate în Camera Superioară, creând un impas parlamentar - opusul rezultatului stabil de care Italia avea nevoie disperată pentru a aborda recesiunea profundă, creşterea ratei şomajului şi datoria publică masivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor