Istanbulul lovit de un atac sinucigaş cu bombă. Cel puţin 4 morţi

Un atac sinucigaş a avut loc sâmbătă în centrul Istanbulului, provocând moartea a cel puţin patru persoane şi rănirea altor 20.
Scena unui atac sinucigas pe bulevardul Istiklal din Istanbul, 19 martie 2016.
Scena unui atac sinucigas pe bulevardul Istiklal din Istanbul, 19 martie 2016. (Captură Foto)

Patru persoane au fost ucise în timpul unui atac sinucigaş cu bombă pe bulevardul Istiklal din centrul Istanbulului, una dintre cele mai aglomerate zone de cumpărături ale oraşului, care atrage numeroşi vizitatori în weekend.

Alte 20 de persoane au fost rănite şi duse la spital, dintre care trei se află în stare gravă, a declarat Vasil Sahin, guvernatorul din Istanbul.

Un martor a declarat pentru Reuters că a văzut elicoptere ale poliţiei zburând deasupra zonei iar imaginile televizate au arătat oameni părăsind în fugă scena atacului.

Noul atac are loc la mai puţin de o săptămână după ce 37 de persoane au fost ucise duminică în urma exploziei unei maşini capcană în capitala turcă Ankara.

Grupul militant TAK (Şoimii Libertăţii din Kurdistan) şi-a asumat răspunderea pentru atacul de duminică, cel de-a treilea astfel de atac în capitala turcă în doar 5 luni.

După atacul de duminica trecută, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis că va învinge teroriştii, care au organizat o serie de atacuri pe teritoriul Turciei în ultimele 18 luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe