Israelul loveşte Gaza după ce sirenele îl forţează pe Benjamin Netanyahu să coboare de pe o scenă

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu (Captură Foto)

Avioanele de luptă israeliene au lovit miercuri Fâşia Gaza, după ce rachete din enclava palestiniană au declanşat sirene care l-au obligat pe premierul Benjamin Netanyahu să coboare de pe o scenă în timpul unui miting electoral din Israel.

Armata israeliană a declarat că au fost atinse 15 obiective, inclusiv o uzină artizanală de fabricat arme, un complex folosit de militanţi şi tuneluri aparţinând organizaţiei Hamas, forţa armată dominantă în Gaza.

Nu au fost raportate victime.

Cu câteva ore mai devreme, gărzile de corp l-au coborât pe Netanyahu de pe o scenă la adăpost în sudul oraşului Ashdod din Israel, în momentul în care sirenele au sunat în timpul unui miting marţi seară, cu o săptămână înaintea alegerilor generale.

Netanyahu a reapărut câteva minute mai târziu şi a continuat discursul, care a fost transmis în direct pe social media de partidul său de dreapta Likud.

Cu toate acestea, spectacolul primului ministru forţat să părăsească podiumul a întărit propaganda electorală a oponenţilor săi politici care susţin că premierul israelian nu a făcut suficient pentru a opri frecventele atacuri cu rechete artizanale transfrontaliere împotriva sudului Israelului.

Armata israeliană a declarat că două rachete au fost trase din Fâşia Gaza spre Ashdod şi un alt oraş port, Ashkelon, dar au fost interceptate de sistemul Iron Dome dezvoltat de Israel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe