Israelul desfăşoară o baterie de interceptare a rachetelor în regiunea Tel Aviv

(COLIN SUMMERS/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
20.02.2012

Armata israeliană va desfăşura luni, pentru prima dată, o baterie de interceptare a rachetelor de tip Iron Dome în regiunea Tel Aviv, a anunţat duminică seară un purtător de cuvânt al forţelor militare.

"Iron Dome este în curs de integrare în armata israeliană. În cadrul acestui proces, sistemul va fi desfăşurat în diferite puncte din Israel, iar în regiunea Gush Dan (în jurul Tel Avivului - n.r.) va fi în următoarele zile", a spus purtătorul de cuvânt într-un comunicat, precizând că desfăşurarea va începe luni.

Instalarea bateriei "face parte din planul anual de antrenament stabilit pentru acest sistem", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Decizia de a desfăşura o baterie în regiunea Tel Avivului survine într-un moment de tensiuni alimentate de zvonuri privind posibile atacuri israeliene vizând instalaţiile nucleare ale Iranului.

Armata israeliană a început să desfăşoare în martie 2011 baterii ale Iron Dome în jurul Ashkelon (sud-vest), în apropiere de Fâşia Gaza, şi în regiunea Beersheva, în Neguev (sud), în urma tirurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza.

Prezentat ca primul de acest tip din lume, sistemul de concepţie israeliană permite, potrivit arhitecţilor săi, distrugerea de rachete cu o rază de acţiune cuprinsă între 4 şi 70 de kilometri.

Fiecare baterie include un radar, un calculator care controlează tirul şi trei lansatoare echipate fiecare cu câte 20 de interceptori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor