Ioan Niculae l-a denunţat pe Hrebenciuc. Fostul greu PSD, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă

Viorel Hrebenciuc are din nou probleme cu legea. Fostul greu PSD este acuzat acum pentru că ar fi făcut declaraţii mincinoase în dosarul "Mită la PSD".
Victor Hrebenciuc
Victor Hrebenciuc (Epoch Times România)

Prezent joi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost înştiinţat că s-a început urmărirea penală pe numele lui pentru mărturie mincinoasă, în formă continuată, relatează Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul a fost deschis în urma unei plângeri penale depuse de omul de afaceri Ioan Niculae care l-a acuzat pe Hrebenciuc că ar fi făcut declaraţii false în dosarul "Mită la PSD" - dosar care viza finanţarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană.

În martie 2015, Viorel Hrebenciuc declara, la Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost audiat în calitate de martor în acest dosar, că de finanţarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoană şi apropiaţii acestuia, Ionuţ Costea şi Ion Bazac.

"În acest context, Geoană m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga să contribuie la finanţarea campaniei. Nu a vrut să discute cu Costea. S-a întâlnit cu Niculae, l-a rugat în numele lui Geoană şi să plătească nişte sondaje la INSOMAR. Niculae a fost de acord. A discutat cu Teodorescu.

Ulterior, am aflat că între Interagro şi INSOMAR s-a încheiat un contract privind situaţia construcţiilor în România. Plata s-a făcut pentru sondajele de opinie ale lui Geoană. (...) Nu pot preciza dacă Geoană m-a trimis la Niculae pentru o finanţare legală sau nelegală. În principiu era legală. Niculae a vrut să facă plata prin bancă. Eu discutam cu alţi finanţatori doar când eram trimis", declara atunci Hrebenciuc.

În dosarul "Mită la PSD", Ioan Niculae a fost condamnat în aprilie 2015 la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare, iar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit 3 ani închisoare cu executare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne