Cine este informatorul PSD din Ministerul Sănătăţii: Colaborator al Securităţii şi fost preşedinte al CA Unifarm

.
. (Investigatoria.ro)

Publicaţia Investigatoria a intrat în posesia unui document semnat de Vlad Voiculescu, care arată că au existat mai multe adrese, din februarie şi până în aprilie, prin care fostul ministru al Sănătăţii îi cerea premierului Florin Cîţu demiterea secretarului general adjunct al ministerului, Dănuţ Cristian Popa.

Vlad Voiculescu susţine că Popa ar fi plătit cu 20.000 de lei şi s-ar ocupa strict cu transmiterea documentelor către PSD.

Potrivit Investigatoria, Dănuţ Cristian Popa este un personaj cu adevărat interesant, care are în spate o veritabilă carieră de turnător. Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii informează că personajul a fost recrutat de vechea Securitate în 1982 pentru supravegherea operativă a unui cetăţean străin, coleg de facultate. Numele său conspirativ era „Pană”. Dar şi mai interesant este faptul că Dănuţ Cristian Popa este fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Unifarm, afacere pe care Voiculescu a menţionat-o în discursul său de final de mandat ca pe unul dintre cele mai mari tunuri ale acestei pandemii în România.

Declaraţia de avere din anul 2020 a lui Popa arată că acesta câştiga 138.142 de lei de la Ministerul Sănătăţii, în calitatea sa de secretar general adjunct al instituţiei, dar şi 82.788 lei de la Unifarm. În general, el a stat numai în posturi călduţe şi bine plătite, iar prezenţa sa în Ministerul Sănătăţii a fost încă de la început ciudată. Acesta a ocupat în trecut funcţia de secretar general adjunct al Ministerului Tineretului şi Sportului, şef de cabinet al preşedintelui CS Dinamo Bucureşti şi fost secretar general al Federaţiei Române de Tir Sportiv. Apoi, de la sport la sănătate n-a fost decât un pas.

Articolul complet aici.