Inundaţii severe în nordul Marii Britanii

În condiţiile în care nordul Marii Britanii este lovit de inundaţii fără precedent, un număr suplimentar de câteva sute de soldaţi a fost trimis în zonele aflate sub apă.
Echipe de evacuare ajută sinistraţii în timpul inundaţiilor cauzate de râul Foss din York. 27 decembrie 2015
Echipe de evacuare ajută sinistraţii în timpul inundaţiilor cauzate de râul Foss din York. 27 decembrie 2015 (Ian Forsyth/Getty Images)
Andrei Popescu
28.12.2015

Premierul britanic David Cameron a promis că va face totul pentru a proteja oamenii şi locuinţele lor.

Dar unii îşi pun întrebarea: ar fi putut fi prevenite aceste inundaţii?

“Este greu de spus dacă sistemele de apărare împotriva inundaţiilor ar fi oprit avalanşa de apă. Cred că [situaţia de faţă] este în mod absolut fără precedent, dar trebuie să avem un plan pentru a ne asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla în viitor”, a declarat un oficial local din West Yorkshire.

În ultimele câteva zile, nordul Marii Britanii a fost lovit de o cantitate de ploaie cât pentru o lună întreagă. Lancashire şi Yorkshire au fost afectate puternic, existând probleme în oraşele York, Leeds şi Manchester, conform Euronews.

Nu au fost raportate decese sau cazuri grave de persoane rănite, dar sute de oameni au fost evacuaţi din locuinţele lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor