Intruşii aerieni trebuie doborâţi, susţine liderul Belarusului

Dictatorul Bielorusiei, Alexander Lukashenko, Minsk, 8 mai (MAXIM GUCHEK / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
03.08.2012

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, suferind din cauza unei acţiuni pro-democraţie în care, în Belarus, au fost aruncaţi ursuleţi de pluş, a ordonat joi noului său şef vamal să folosească armele pentru a opri orice intruziuni aeriene ilegale din partea străinilor, potrivit unui raport Reuters.

Aproximativ 800 de urşi de pluş au fost aruncaţi în apropierea oraşului Ivenets, de pe o aeronavă uşoară închiriată de o firmă suedeză de relaţii publice, care a trecut în spaţiul aerian al Belarusului din Lituania, pe 4 iulie, la o zi după aniversarea Zilei Independenţei Belarusului.

Fiecare urs purta un mesaj ce îndeamnă fosta republică sovietică extremistă să dea dovadă de mai mult respect pentru drepturile omului.

Lukaşenko i-a spus noului şef al poliţiei de frontieră, Alexander Boyechko, pe care el l-a numit marţi, după demiterea predecesorului său din cauza incidentului cu urşii: "Încălcările ilicite ale frontierelor de stat nu trebuie permise.

Acestea trebuie oprite prin toate mijloacele şi cu toată forţa, inclusiv cu armele, neţinând cont de nimic. Poliţiştii de frontieră trebuie să-şi dovedească loialitatea faţă de patrie", a spus el.

Împreună cu concedierea predecesorului lui Boyechko, Lukaşenko l-a demis şi pe şeful apărării aeriene şi i-a mustrat pe oficialii de securitate de rang înalt ai statului.

Aflat la putere din 1994 şi descris ca ultimului dictator al Europei de administraţia americană a lui George W. Bush, Lukaşenko a fost ostracizat de Occident din cauza acţiunilor întreprinse împotriva adversarilor săi politici.

Autorităţile de la Minsk au negat incidentul cu urşii de pluş până când Lukaşenko l-a confirmat, săptămâna trecută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor