Interlopul Gongoi îl jigneşte şi ameninţă “live” pe Vela: "Treziţi-va băi la realitate! Sunteţi nişte miliţieni, bă!"

Viorel Gongoi
Viorel Gongoi (Facebook - screenshot)

După scandalul care a dus la uciderea lui Emi Pian, Viorel Gongoi, personaj cunoscut în lumea "mondenă" drept fiul Mamei Omida, a proferat, într-un live pe Facebook, ameninţări şi jigniri la adresa ministrului de Interne, Marcel Vela. În live-ul său, Gongoi vorbeşte despre presupuse relaţii de complicitate între poliţişti şi clanurile interlope şi le dă de înţeles poliţiştilor că până acum clanurile de interlopi din România nu au creat cu adevărat probleme, aşa cum s-a întâmplat în alte ţări unde ar fi organizat atentate, iar autorităţile greşesc declarându-le război.

Gongoi afirmă că ştie cine a participat de fapt la întâlnirea interlopi-poliţişti din noaptea dinaintea înmormântării lui Pian. Discursul lui Gongoi vine în contextul în care publicaţia Adevărul.ro a publicat imagini video din care reiese că Elvis Pian, fratele defunctului Emi Pian, nu a minţit atunci când a povestit că ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu el şi alţi membri ai clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a liderului clanului.

Redăm parţial discursul interlopului, presărat cu ameninţări, jigniri şi înjurături la adresa ministrului Marcel Vela, şi în care se laudă că în ultimii 40 de ani i-a cunoscut pe toţi marii şefi din poliţie, care ar fi venit la el să îi ceară sfaturi, “ce trebuie făcut şi ce nu”.

"Băi omule, băi Vela, băi tată, bă! Băi Vela tu eşti de undeva din Mehedinţi, acolo. Cum poţi să fii ****. Băi, Vela, băi, întreabă-mă pe mine, Motor Viorel, zis Gongoi. Întreabă-mă pe mine de departamentul celor care se ocupă cu grupările infracţionale, să îţi spun eu, Gongoi, ce notă poartă departamentul ăsta al tău şi cât de cretini şi cât de corupţi sunt.

Bă, te rog frumos, uită-te bine la mine. Tu eşti Vela, eu sunt Gongoi. Bă, întreabă-mă pe mine, trimite un reprezentant al tău să mă întrebe pe mine de grupul ăsta împotriva clanurilor, împotriva...bă, tu eşti **** prim-ministru ***? Bă, tu pe toate gunoaiele din România le faci clanuri? Băi Vela înseamnă că tu eşti *** [...]

Păi tu eşti poliţist, mă? Cum poţi tu să faci asemenea afirmaţii şi să permiţi mass-mediei, ziarelor, televiziunilor să vorbească de discuţiile din...Bă, îţi garantez eu 100% - eu am fost la discuţie. Nu a venit niciun fel de poliţist, decât şeful grupării care era în zilele alea de serviciu, la Pian, că eu eram acolo. [...] Nu a venit băi niciun şef al Poliţiei Capitalei, niciun şef al Poliţiei Române. Că ăştia nici nu ştiu care sunt gradele lor, bă! Băi Vela, voi aveţi nume, că sunteţi cei mai **** de pe pământ, voi miliţienii.

Băi oameni buni, băi întrebaţi-mă pe mine tot ce te doare pe tine. Cheamă-mă bă pe mine într-o zi şi stai de vorbă cu mine, Vela şi îţi explic eu tot ce se întâmplă în departamentele tale de Poliţie. Bă, eu am cunoscut din 1980 până în anul 2020, cei mai mari poliţişti din România, începând cu tata Niţu. [...] Întreabă-l pe Cristi Gheorghe, care a fost şeful serviciului judiciar de la... şi acum e la Crimă Organizată.. Bă, întreabă-l pe Cristi Gheorghe: ‘băi, cine e Gongoi ăsta, bă şi ai să vezi că eu într-adevăr, am avut schimb de opinii, schimb de păreri cu toţi marii lideri ai Poliţiei din România, ai auzit? Dar fără a fi sifon, nu. Am discutat ceea ce bine să faci, ce nu e bine să faci.

Deci dacă vrei despre departamentul ăsta al Poliţiei Capitalei, întreabă-mă pe mine, că îţi spun eu. Nişte **** care se vinde pe 200 de dolari. O să îţi dau un dosar din care reiese...băi, Vela... probe indubitabile [...] Băi treziţi-vă băi la realitate. Voi nu sunteţi de FBI. Sunteţi nişte **** miliţieni, bă! Ce antiterorism? Băi, câţi oameni cu bombe ai descoperit tu în România? Băi, Vela! Ce mari terorişti aţi descoperit, mă? [...] Păi tu, dacă se bate doi jegoşi, doi ţigani, un cioban şi un ţigan, tu îi ridici la rang de clan?", a spus Gongoi .