Interconectorul Azerbaidjan-Georgia-România-Ungaria,pe agenda discuţiilor între Corlăţean şi Vaşadze

Epoch Times România
02.09.2012

Ministrul de externe al Georgiei, Grigol Vaşadze, care va participa ca invitat de onoare la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, va avea consultări cu Titus Corlăţean, pe agenda discuţiilor figurând şi procesul de implementare a proiectului interconectorului Azerbaidjan-Georgia-România-Ungaria.

Oficialul georgian va avea întrevederi şi cu vicepreşedintele Senatului, Petru Filip, cu preşedintele Comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor, László Borbély, şi cu ministrul afacerilor europene, Leonard Orban.

În cadrul convorbirilor pe care ministrul Titus Corlăţean le va avea cu omologul georgian, vor fi analizate stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, cu accent pe consolidarea dialogului politic şi intensificarea cooperării pe dimensiunea economică şi energetică, inclusiv privind procesul de implementare a proiectului energetic comun al Interconectorului Azerbaidjan-Georgia-România-Ungaria, informează MAE.

Agenda discuţiilor mai cuprinde un schimb de opinii asupra evoluţiilor regionale, precum şi perspectivele apropierii Georgiei de UE şi NATO, procese pe care România le susţine, inclusiv prin deschiderea de a împărtăşi experienţa proprie în procesul pregătirii pentru aderare.

Aceasta este a treia vizită pe care ministrul Grigol Vaşadze o întreprinde în România (după vizitele oficiale întreprinse la 11-12 iunie 2009 şi la 10-11 februarie 2011) şi are loc în contextul aniversării, în acest an, a două decenii de relaţii diplomatice între România şi Georgia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor