Instagram vânează conturi QAnon, le lasă în pace pe cele ale teroriştilor ISIS

Matrix
 
Matrix  

Platforma Instagram, deţinută de Facebook, a anunţat că va interzice toate conturile QAnon (reţeaua anonimă care se ridică împotriva Statului Paralel în SUA) inclusive pe cele care nu promovează violenţa, refuzând în acelaşi timp să elimine conturile de propagandă ISIS care sărbătoresc 11 septembrie sub justificarea că „oamenii se pot exprima diferit”.

Într-o actualizare a politicii sale anunţată ieri, Facebook a spus că va face mai mult decât stipula în luna august, când a eliminat conturile QAnon care conţineau „discuţii despre potenţială violenţă”.

„Am observat conţinut postat de conturi QAnon legat de diferite forme de rău din lumea reală, inclusiv afirmaţii recente conform cărora incendiile de pe Coasta de Vest au fost declanşate de anumite grupuri, ceea ce a distras atenţia oficialilor locali de la combaterea incendiilor”, a spus gigantul social media.

Facebook a specificat că va „elimina orice pagini Facebook, grupuri şi conturi Instagram care reprezintă QAnon, chiar dacă acestea nu conţin mesaje violente”.

Mulţi critici consideră că giganţii social media dau dovadă de ipocrizie deoarece conturile Antifa sunt încă permise pe platformă, în ciuda implicării organizaţiei în numeroase revolte violente în ultimele şase luni.

În timp ce interzicea tot conţinutul QAnon, Instagram a refuzat simultan să elimine conturile de propagandă ale teroriştilor ISIS, care consideră data de 11 septembrie o sărbătoare.

După cum arată publicaţia britanică The Sun, un astfel de cont a postat o imagine a World Trade Center lovit de un avion împreună cu textul - „Una dintre cele mai frumoase scene”.

Cu toate acestea, chiar şi după ce The Center for Countering Digital Hate (CCDH) - o organizaţie care luptă împotriva răspândirii urii online - a raportat conturile către Instagram, reţeaua de socializare a refuzat să le elimine, spunând că nu a avut loc nicio încălcare a politicilor sale.

Apărând parţial conţinutul, Instagram a explicat că „fiind o comunitate globală înţelegem că oamenii se pot exprima diferit”.

"Este incredibil de iresponsabil, dar, din păcate, nu este surprinzător", a spus directorul executiv al CCDH, Imran Ahmed.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură