Influencer în vârstă de 77 de ani şi-a schimbat viaţa pierzând în greutate aproape 30 de kilograme. Iată cum

Foto:
Foto: (Prin bunăvoinţa lui Joan MacDonald)

La vârsta de 70 de ani, având aproximativ 90 de kilograme şi suferind de diferite probleme de sănătate, Joan MacDonald era o persoană nefericită. Dar după ce a făcut schimbări în viaţă, adoptând un mod de trai mai sănătos, nu numai că a scăpat de problemele care o chinuiau cândva, dar a ajuns să fie un influencer de fitness cu peste un milion de fani.

Când a vorbit, într-un interviu la The Epoch Times, despre schimbarea ei majoră, Joan era pe punctul de a împlini 77 de ani. Originară din Ontario, Joan locuieşte acum în Mexic.

Ea face exerciţii cinci zile pe săptămână şi este ajutată şi susţinută de fiica sa Michelle MacDonald, antrenor de fitness, care este fondatorul The Wonder Woman, un program de coaching pentru forţă şi culturism.

Joan MacDonald împreună cu fiica sa Michelle.
Joan MacDonald împreună cu fiica sa Michelle. (Prin amabilitatea lui Joan MacDonald)

În urmă cu aproape şase ani, femeia septuagenară lua medicamente pentru hipertensiune arterială şi avea edeme la nivelul gleznelor. De asemenea, se chinuia să urce şi să coboare scările, din cauza unei artrite extrem de dureroase.

"Medicul meu a vrut să-mi mărească doza de medicamente pentru că tensiunea mea arterială nu era stabilă", a spus Joan.

În acel moment, Michelle, în vârstă de 52 de ani, i-a sugerat mamei sale să schimbe stilul de viaţă, în speranţa că acest lucru o va ajuta să scape fie parţial, fie complet de medicamente.

"Nu a trebuit să mă gândesc prea mult la asta", a spus Joan. "După o zi, poate două, am decis că trebuie să fac ceva pentru mine, în loc să mă concentrez asupra celorlalţi şi să mă simt mizerabil. Aşa că am intrat sub aripa ei. Mulţumesc lui Dumnezeu că am făcut-o".

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea lui Joan MacDonald)

O mare temere a lui Michelle era că Joan ar putea avea boli cardiovasculare. Cu o circumferinţă a taliei de peste 99 de centimetri, Joan era considerată cu risc ridicat.

"Există dovezi clare care arată că pentru o femeie, o circumferinţă a taliei de 88 de centimetri este direct corelată cu creşterea bruscă a riscului de boli cardiovasculare", a spus Michelle. "Medicamentele pentru tensiune arterială pe care le lua nu rezolvă problema, ci doar gestionează simptomele."

"Cu siguranţă, se poate spune că pe măsură ce îmbătrâneşti, cu cât iei mai multe medicamente, cu atât apar mai multe efecte secundare."

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea lui Joan MacDonald)

Deoarece bunica sa s-a confruntat cu acest lucru, Michelle a dorit să o ajute pe mama ei să atingă o stare de sănătate optimă. În acea iarnă, Joan a participat la o întâlnire cu un grup online format din alte femei care se străduiau, de asemenea, să-şi schimbe obiceiurile.

Cu ajutorul lui Michelle şi a grupului, viaţa lui Joan a luat o întorsătură radicală.

"Lucrăm la formarea muşchilor printr-o programare inteligentă, care se concentrează pe lucrul progresiv", a declarat Michelle, care s-a născut în Ontario. "Suprasolicitarea progresivă nu este o tehnică nouă, este doar o modalitate de a ne asigura că un client sau un atlet devine mai puternic şi mai priceput în sala de gimnastică pe parcursul unei perioade de timp, pentru a avea o mobilitate şi o amplitudine a mişcărilor îmbunătăţite."

Michelle a mărit, de asemenea, cantitatea de proteine din dieta lui Joan, fixându-i patru sau cinci mese pe zi. Folosind această metodă, Joan a reuşit să piardă aproximativ 20 kg în şase luni.

"M-am simţit foarte bine că am slăbit atât de mult, a fost mai mult decât îmi planificasem", a declarat Joan, care a lucrat pentru guvernul din Ontario timp de 30 de ani. "Medicul meu mi-a monitorizat tensiunea arterială şi mi-a spus că aceasta a scăzut puţin câte puţin".

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea lui Joan MacDonald)

În plus, Joan a început să se simtă mai flămândă decât în trecut.

Cu toate acestea, pe parcurs, Joan s-a confruntat cu câteva provocări. Iniţial, ea nu putea face exerciţii care implicau aplecarea, deoarece acest lucru îi provoca aciditate.

În primul an, în timp ce era monitorizată de medicul ei, aceştia au observat că pierdea în greutate şi că îşi lua pastilele pentru tensiunea arterială. Totuşi, acest lucru nu a avut un efect bun asupra sănătăţii ei. Deoarece tensiunea arterială îi scădea prea repede, a ajuns de multe ori la spital.

Dar acest lucru nu a părut să o descurajeze pe Joan, care a continuat să facă eforturi pentru a merge înainte. De-a lungul anilor, ea a reuşit să piardă în greutate aproximativ 30 kg şi a reuşit să renunţe la medicamentele pentru hipertensiune arterială, aciditate şi colesterol ridicat.

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea lui Joan MacDonald)

Michelle, care a fost martoră la schimbarea lui Joan a fost uimită de rezultate, deoarece aceasta era cea mai în vârstă clientă a ei la acel moment.

"A fost uimitor să văd cum cineva de 70 de ani a putut avea aceleaşi rezultate ca cineva de 30 de ani", a spus Michelle, care consideră că există multe afirmaţii negative şi presupuneri despre ce pot face persoanele care îmbătrânesc.

"Nu este vorba, de fapt, despre ceea ce ni se spune că este rău", a spus ea. "A fost grozav să lucrez cu o astfel de persoană care nu face HRT [terapie de substituţie hormonală] şi nici nu ia vreun medicament pentru a o ajuta; este doar o muncă brută, naturală şi grea."

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea lui Joan MacDonald)

Michelle nu pledează pentru dietele la modă şi nici nu încurajează pierderea prea rapidă în greutate. Pentru majoritatea oamenilor, a spus aceasta, a pierde un kilogram pe săptămână este un lucru bun, deşi pentru cei care vor să slăbească mult, este normal ca organismul să renunţe la kilogramele iniţiale în plus puţin mai repede.

Pentru a-şi menţine clienţii motivaţi şi având în vedere faptul că doar un "procent foarte mic" de persoane reuşesc să menţină o pierdere semnificativă în greutate în timp, Michelle îi încurajează să aibă conturi de socializare.

"Pot face un cont privat, un cont nou care să nu aibă nicio legătură cu cel personal; să fie despre fitness, să ia legătura cu ceilalţi, să vorbească despre antrenamente, despre succese şi pierderi, să-şi spună opinia despre ce mănâncă. A funcţionat foarte bine, ca un fel de instrument de responsabilizare, care este, de asemenea, foarte distractiv", a spus ea.

Joan are propriul cont de socializare, site web şi aplicaţie unde inspiră şi încurajează oamenii.

Însă există un dezavantaj pentru gestionarea propriei pagini de socializare, şi anume tendinţa celor care o urmăresc de a o idolatriza pe ea şi ceea ce realizează.

"Când eşti pe un piedestal, este greu să te menţii acolo", a precizat ea. "Dar am ajutat mulţi oameni care mi-au spus că după ce au văzut ce pot face, le-am dat speranţă. Dacă ai speranţă, poţi încerca. Nu trebuie să te simţi bătrân şi să devii slab."

"Poţi să îmbătrâneşti în continuare, dar să fii activ. Ai o viaţă în care nu trebuie doar să exişti, iar eu mi-am dat seama că asta făceam: doar existam."

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea lui Joan MacDonald)

Joan crede că pot apărea multe temeri şi lacrimi pe parcursul drumului şi subliniază că nimeni nu este perfect, însă insistă asupra faptului că putem totuşi să încercăm să fim cei mai buni oameni posibili.