India se află în fruntea topului ţărilor care trimit spam-uri, susţine un raport

Spam pe ecranele din Hong Kong, 20 martie 2009
Spam pe ecranele din Hong Kong, 20 martie 2009 (Mike Clarke / AFP / Getty Images)
Alex Johnston
24.04.2012

India a înlocuit Statele Unite, fiind naţiunea ce trimite cele mai multe spam-uri din lume, potrivit unui raport de luni al firmei de securitate Sophos.

Sophos a declarat într-un mesaj că "în decursul unui an, India a depăşit Statele Unite ale Americii şi a deveni principalul contribuitor la problema e-mail-urilor junk de la nivel mondial."

Compania a constatat faptul că India a transmis 9,3 la sută din spam-ul mondial, Statele Unite - doar 8,3 la sută.

"Dacă aveţi un spam în inbox, există o şansă din 10 ca acesta să fi fost transmis de un calculator indian", a arătat firma.

După Statele Unite s-a clasat Coreea de Sud, cu 5,7 la sută, Indonezia, cu 5 la sută, şi Rusia, cu 5 la sută, a declarat compania.

Sophos a afirmat că "marea majoritate a spam-ului" provine de la calculatoare compromise, care au fost asimilate într-o reţea de astfel de calculatoare. "Hackeri pot trimite spam-uri de la calculatoarele recrutate, pot fura informaţii sau instala un alt cod dăunător", a susţinut compania.

Cu toate acestea, firma a declarat că a constatat că numărul total de spam-uri a scăzut din primul trimestru al anului 2011. Motivul pentru acest lucru este că ISP-urile au devenit mai diligente în a rezolva problema, dar şi pentru că infractorii au descoperit că spam-ul nu mai este la fel de profitabil cum a fost odată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor