Incident dramatic. Un mort şi cel puţin 70 de răniţi, după ce un avion al Singapore Airlines a fost lovit de turbulenţe [Video]

Pasagerii de la bordul unui zbor Singapore Airlines au avut parte de turbulenţe extreme care au necesitat o aterizare de urgenţă în Bangkok, Tailanda, 21 mai 2024 (X)
Redacţia
22.05.2024

Nu au existat prea multe avertismente cu privire la haosul care urma să se dezlănţuie la bordul zborului SQ321 al companiei Singapore Airlines, relatează Reuters.

Unul dintre pasagerii aflaţi în avion, studentul malaezian Dzafran Azmir, a relatat după incidentul terifiant că a avut deodată sentimentul neliniştitor că avionul Boeing 777-300R se înclina în sus şi începea să se agite. Mai erau circa trei ore rămase din călătoria de la Londra la Singapore.

Tânărul, în vârstă de 28 de ani, spune că şi-a făcut curaj în sinea lui şi a verificat dacă avea pusă centura de siguranţă. El o avea, dar mulţi dintre ceilalţi pasageri nu o aveau, afirmă tânărul.

"Dintr-o dată a avut loc o cădere foarte dramatică, aşa că toţi cei care erau aşezaţi şi nu purtau centura de siguranţă au fost lansaţi imediat în tavan, unii s-au lovit cu capul de plafonul cabinei de bagaje şi l-au izbit, au lovit locul unde sunt luminile şi măştile şi au trecut direct prin el", a declarat Azmir.

"Oamenii au căzut la podea, telefonul meu a zburat din mână şi s-a dus câteva culoare în lateral, pantofii oamenilor au zburat", a adăugat el.

Un pasager a murit, iar peste 70 au fost răniţi după ce avionul care venea de la Londra a căzut într-un gol de aer înainte de a se confrunta cu turbulenţe pe traseu, marţi, aeronava fiind forţată să aterizeze de urgenţă la Bangkok, după cum au anunţat autorităţile şi compania aeriană.

"Echipajul şi oamenii din toalete au fost răniţi, fiind cel mai mult afectaţi, pentru că am descoperit oameni pur şi simplu la podea care nu se puteau ridica. Au existat multe accidentări la coloană şi la cap", a declarat Azmir.

Căpitanul a informat pasagerii că vor efectua o aterizare de urgenţă în capitala Tailandei, Bangkok. Odată ce avionul a ajuns pe pistă, asistentele şi salvatorii au venit să verifice răniţii, a declarat Azmir.

"Nu cred că au anticipat cât de grav a fost", a spus el.

Ambulanţele au sosit mai târziu şi Azmir a spus că a văzut cel puţin 8 persoane pe targă fiind scoase pe ieşirile de urgenţă. A fost nevoie de 90 de minute pentru a evacua avionul, a spus el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor