Înalta Curte a răsturnat decizia BEC: Partidul DREPT, asociat cu Vlad Gheorghe şi Geoană, va avea oameni în secţiile de vot

Mircea Geoană (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
08.09.2024

Curtea Supremă a dat câştig de cauză partidului DREPT, asociat cu Vlad Gheorghe şi Mircea Geoană, care fusese exclus de Biroul Electoral Central din secţiile de vot.

Astfel, conform noii decizii, care este definitivă, partidul DREPT va putea avea reprezentanţi în Biroul Electoral Central şi în secţiile de vot.

Potrivit unor surse politice, partidul DREPT este un vehicul politic care va susţine candidatura fostului europarlamentar Vlad Gheorghe la alegerile parlamentare şi a lui Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale.

Atât BEC, cât şi conducerea Camerei Deputaţilor, au încercat să blocheze partidul-surpriză asociat cu Geoană care a apărut din neant.

Practic, partidul DREPT a cerut oficial să fie considerat partid parlamentar după ce zece deputaţi de la mai multe partide şi-au anunţat adeziunea.

"Partidul DREPT pare să se nască greu pe băncile Parlamentului şi ar trebui să-i asigure domnului Geoană sprijin în secţiunea de votare, reprezentanţi în secţii. PNL şi PSD par să blocheze în Camera Deputaţilor recunoaşterea acestui statut. E foarte interesant. De ce? Pentru că domnul Geoană pare să-şi dorească, împreună cu Vlad Gheorghe, să facă un fel de platformă a independenţilor, astfel încât pe această platformă a independenţilor să poată să capteze cât mai multe voturi ale celor care nu se regăsesc în partidele sistem: voturi de peste tot, de la PSD, de la PNL, din zona simpatizanţilor, de la partidele extremiste", a comentat situaţia politologul Cristian Pîrvulescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor