În plină criză, Senatul adoptă mărirea salariilor demnitarilor. Chiar în ziua în care CCR a zis "pas"

Plenul Senatului
Plenul Senatului (Epoch Times România)

Senatul a adoptat, miercuri, majorarea indemnizaţiilor demnitarilor şi creşterea sporurilor cu 25% pentru parlamentari, primari, preşedinţi de consilii judeţene şi locale precum şi funcţionarilor publici care îi deservesc pe aceştia.

Decizia, adoptată cu 91 de voturi pentru - voturile coaliţiei la putere - şi 22 împotrivă (USR), a fost votată, culmea ironiei, chiar în ziua în care CCR a declarat neconstituţionale două proiecte de legi vizând creşterea salariilor demnitarilor. Cele două proiecte au fost contestate la Curtea Constituţională de USR.

"Astăzi, exact în ziua în care judecătorii CCR ne-au dat dreptate, majoritatea PSD-PNL-UDMR a adăugat la OUG 115/2022, în care erau exceptaţi demnitarii şi aleşii locali, un amendament fix pentru ca aceştia să primească indemnizaţii mărite.

La propunerea senatorilor UDMR Turos Lorand şi Fejér Laszlo-Ödon, prin legea de aprobare a OUG 115/2022 indemnizaţiile lunare pentru cei care ocupă funcţii de demnitate publică, alese şi numite) vor creşte de la 1 noiembrie 2022. Concret, cuantumul brut al indemnizaţiilor va fi stabilit prin înmulţirea coeficientului prevăzut de Legea salarizării unitare cu salariul minim pe ţară pentru anul 2021.

De asemenea, prin amendamentul UDMR, votat de majoritatea PSD-PNL-UDMR din Comisia de muncă, vor creşte cu 25% şi salariile şi sporurile personalului de specialitate implicat în procesul legislativ din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Parlamentului, Consiliului Legislativ şi Administraţiei Prezidenţiale.

USR nu poate accepta ca, sub umbrela majorării salariilor pentru angajaţii la stat, să beneficieze de creşteri de indemnizaţii şi parlamentarii, aleşii locali şi membrii Guvernului. Drama oamenilor obişnuiţi, care se luptă în această perioadă cu inflaţia galopantă, cu ratele la bănci uriaşe şi cu facturile exorbitante nu trebuie să fie folosită de PSD, PNL şi UDMR pentru a mai băga nişte bani în buzunarul parlamentarilor şi baronilor locali.", transmit cei de la USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne