Imaginea Poliţiei, în picaj. Administratorii paginii de FB a instituţiei se roagă de poliţişti pentru ratinguri bune

Cu imaginea făcută ţăndări în urma confiscării plăcuţelor maşinii anti-PSD şi de modul în care l-a tratat pe proprietarul autoturismului, Poliţia este copleşită de review-uri negative, unul mai acid decât altul. Ca să dreagă busuiocul, adminii paginii au ajuns să se roage de poliţişti să ridice pagina...
Poliţia în acţiune
Poliţia în acţiune (Captură video)

După ce pe fundalul confiscării plăcuţelor maşinii cu număr anti-PSD şi-au văzut pagina de Facebook copleşită de evaluări negative, ceea ce a scăzut ratingul paginii la 1.2, administratorii s-au gândit să "remedieze" situaţia, rugându-se de poliţişti să intre pe pagină şi să acorde evaluări de 5 stele. Au fost însă daţi de gol de către fostul comisar DIICOT Traian Berbeceanu, care a făcut public mesajul trimis de adminii paginii pe grupuri private de WhatsApp ale poliţiştilor.

”Şefu, nu vă supăraţi, dar alea 5 stele reprezintă gradu' sau clasificarea? L.E. După ieşirea de astăzi pot să vă dau maxim doo margarete...ca-colegi...”, le mai transmite Berbeceanu adminilor, pe pagina sa de socializare, după ce le dă de gol strategia.

(Facebook)

Nu doar Berbeceanu a fost ironic cu poliţia, ci şi alţi cetăţeni. Review-urile negative au fost însoţite de numeroase mesaje indignate, precum:

"Degeaba vin generaţii noi, cu altă mentalitate, dacă la vârf tot Ghiţă Pristanda sunteţi. Slugile stăpânirii. Păcat de oamenii buni şi cu conştiinţă din rândul vostru, până nu scăpaţi de vechile obiceiuri, tot miliţia sunteţi. Şi pentru trei capete seci, are de suferit o instituţie în întregul ei. Şi numai voi puteţi să schimbaţi asta, dar se pare că nu vă prea interesează...", scrie Liviu.

"Munciţi pentru popor, nu pentru infractor", adaugă Cristian la review-ul său.

"Jenanţilor! Când aveţi un pedofil printre voi, nu mai ştiţi cum să-l scoateţi basma curată. Acum v-aţi găsit să-i luaţi plăcuţele unuia care are de o mie de ori mai multă demnitate şi onoare decât voi", scrie Dan.

"Atât timp cât politicul dictează aplicarea şi interpretarea legilor, instituţia nu merită mai mult decât o stea.
Păcat de poliţiştii corecţi şi profesionişti, care sunt obligaţi să asculte ordinele unor şefi obtuzi, promovaţi pe criterii altele decât meritele profesionale", adaugă Corneliu.

"Nimic nu poate fi mai penibil decât un poliţist slugă la politician", explică Hari de ce a dat poliţiei doar o stea...

Nemulţumit de ce se întâmplă, purtătorul de cuvânt de la Brigada Rutieră a acordat paginii de Facebook a Poliţiei Române cinci stele şi a transmis şi el un mesaj:

"Pentru toţi care jigniţi şi urâţi Poliţia Română, vă rog ca data viitoare când aveţi probleme să apelaţi la orcine altcineva nu la poliţie! Când vă fură bunurile, când vă agresează pe stradă, la accidente rutiere, vă rog să apelaţi la vecini, la popi, la rude, dar nu la poliţie".

foto
foto (Marian Godină)

Răspunsul a fost prompt:

"Şi voi să apelaţi la altcineva să vă plătească pensiile şi salariile! Ce zici, sefu'", scrie un cetăţean.

Reamintim că luni, la o zi după ce Ambasada Suediei anunţase clar printr-un comunicat de presă, că numerele faimoasei maşini anti-PSD care face înconjurul ţării sunt valabile în toată Uniunea Europeană, Răzvan Ştefănescu s-a trezit tras pe dreapta. Numerele i-au fost scoase şi confiscate de poliţişti iar omul a fost dus la poliţie, alături de fiul său care era în maşină la momentul respectiv. Românul a fost lăsat fără permis, ceea ce îl afectează grav, căci este şofer profesionist, şi i s-a deschis şi dosar penal pentru “conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România”.